Ακούστηκαν πολλά για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από τον ΟΦΗ. Για την εικόνα του, για τη συμπεριφορά των παικτών του, για το αν οι ποδοσφαιριστές του εμφανίστηκαν έτοιμοι για… μάχη ή πήγαν για «περίπατο» στην Κρήτη. Ακούστηκε και γράφτηκε πολλές φορές η λέξη «σοφτ». Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Εχει συμβεί και στο παρελθόν. Πως οι πράσινοι είναι πίσω σε «σκληράδα». Πως πρέπει να βγάλουν περισσότερο τσαμπουκά σε παιχνίδια που καίνε, απέναντι σε ομάδες που βάζουν πρώτα τη δύναμη και μετά την ποιότητα. Είναι όμως έτσι η αλήθεια; Τι λένε οι αριθμοί; Παρουσιάστηκε τελικά «σοφτ» ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον ΟΦΗ; Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία που κατέγραψε η εταιρεία η οποία συνεργάζεται με τον Παναθηναϊκό, μόνο έτσι δεν ήταν τα πράγματα. Οι Πράσινοι κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες σε κάθε σημείο του ματς και σε κάθε σημείο του γηπέδου. Στο πρώτο ημίχρονο, επί συνόλου 83 μονομαχιών ο Παναθηναϊκός είχε 47 κερδισμένες (ποσοστό 57%), έναντι 36 του ΟΦΗ (43%). Στο δεύτερο μέρος οι κερδισμένες μονομαχίες ήταν σχεδόν μοιρασμένες, με τον Παναθηναϊκό να υπερέχει και πάλι με 47 έναντι 45 των Κρητικών. Οσον αφορά τα σημεία του γηπέδου, στην άμυνα ο Παναθηναϊκός είχε σε ποσοστό 61% κερδισμένες μονομαχίες, έναντι 39% του ΟΦΗ, ενώ εκεί που υπερείχαν οι Κρητικοί ήταν στην επίθεση, που είχαν 53% κερδισμένες μονομαχίες, έναντι 47% του Παναθηναϊκού. Ηταν και η μοναδική κατηγορία που ο ΟΦΗ επικράτησε σε μονομαχίες του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν ήταν τελικά και τόσο «σοφτ». Απλώς δεν βρέθηκε στην καλή του μέρα, με αποτέλεσμα να χάσει το ματς στο «Γεντί Κουλέ».

Παίζει με Ατρόμητο ο Γιόχανσον

Με τον Ματίας Γιόχανσον να προπονείται κανονικά και να υπολογίζεται εν όψει Ατρόμητου, επέστρεψαν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη χθες στις προπονήσεις και μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Μέρος του προγράμματος ακολούθησε και ο Κουλιμπαλί, που στη συνέχεια έκανε ατομικό. Μαυρομμάτης, Μουνιέ και Σέχου έκαναν θεραπεία.

Το Athens Alive είναι εδώ

Μια νέα συνεργασία αναφορικά με το πρότζεκτ του Athens Alive ανακοίνωσε η εταιρεία Redstone. Πρόκειται για την εταιρεία Poseidon που δραστηριοποιείται σε υποθέσεις σχετικές με το κλίμα. Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, «Η Redstone ανακοινώνει με περηφάνια τη συνεργασία της με την εταιρεία Poseidon που θα αφορά το Athens Alive και την αναγέννηση της περιοχής».Είναι φυσικά μια εξέλιξη που δείχνει πως το Athens Alive παραμένει… ζωντανό. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με την κυβέρνηση για να αναλάβει ένα έργο που αφορά και το γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού αλλά και το μέλλον του, μια και το κονσόρτσιουμ σε συνεργασία με τον Γιαννακόπουλο θα κάνει κίνηση για την ΠΑΕ αν προχωρήσει το θέμα.