Στην πρεμιέρα του β’ γύρου των ομίλων του Champions League ο ΠΑΟΚ (4-3) σημαδεύει την πέμπτη απανωτή νίκη του στη διοργάνωση, κόντρα στην Ουμάνα Ρέγερ Βενέτσια (5-2) και σε ένα δικό μας παιδί, ονόματι Μάικλ Μπράμος!

Ο ξανθομάλλης πρώην γκαρντ του Περιστερίου (2009-10) και του Παναθηναϊκού (2012-14) θα είναι παρών απόψε και μάλιστα φρόντισε να επισημάνει ότι «ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε φόρμα και είναι πολύ καλύτερος απ’ ό,τι είχε εμφανιστεί στη Βενετία». Στην τέταρτη σεζόν του με τη Ρέγερ ο 31χρονος έχει μέσο όρο 9,5 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ και αποτελεί μια επιπλέον απειλή για τον Δικέφαλο δίπλα στον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού (2015-16) Μαρκίζ Χέινς και τους γιους του Ντάρεν Ντέι και του Αλμπέρτο Τονούτ, Ντάρεν και Στέφανο αντιστοίχως.

Ο Mιχάλης – Αντώνης Μπράμος γεννήθηκε το 1987 στο Χάρπερ Γουντς του Μίσιγκαν από αμερικανίδα μητέρα και έλληνα πατέρα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Καρδαμά του Νομού Ηλείας. Από αυτό το παραλιακό χωριό που απέχει τρία χιλιόμετρα από την Αμαλιάδα και 13 από τον Πύργο και πήρε το όνομά του λόγω της παραγωγής τού (ακριβού) κάρδαμου, εκκίνησε ως μετανάστης ο παππούς του και φαίνεται πως κουβάλησε μαζί του σπόρους του φυτού. Καρδάμωσε ο εγγονός του, αλλά έχει καρδαμώσει για τα καλά και ο ΠΑΟΚ!

Τον Μπράμο τον εντόπισε στο Κολέγιο Μαϊάμι του Οχάιο και τον έφερε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Περιστερίου ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος πάντως έφαγε… χυλόπιτα τις προάλλες που του ζήτησε να ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και να παίξει στα παράθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά το Περιστέρι, ο Μπράμος αγωνίσθηκε για δυο σεζόν στη Γκραν Κανάρια και το 2012 παλιννόστησε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού με τον οποίο κατέκτησε δύο νταμπλ, ενώ στην κορυφαία στιγμή της πράσινης καριέρας του σκόραρε 23 πόντους με 7/8 τρίποντα και 1/1 δίποντο στις 20 Απριλίου του 2014 και σφράγισε τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε με 76-67 στο ΟΑΚΑ.