Ο Σάββας Παντελίδης αισθάνθηκε καλύτερα χθες βλέποντας δύο ποδοσφαιριστές που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού να ανεβάζουν ρυθμούς. Τρία παιχνίδια απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς και ο 53χρονος τεχνικός θέλει όσο το δυνατόν ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες.

Νίκο Μαρτίνες και Νικολά Ντιγκινί ακολούθησαν μεγάλο μέρος της προπόνησης και αν συνεχίσουν έτσι τότε μπορεί να είναι έτοιμοι για το ματς του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Ντιγκινί δεν αγωνίστηκε στο ματς με τον Ατρόμητο, κυρίως για προληπτικούς λόγους, ενώ πρόβλημα τραυματισμού είχε και ο Μαρτίνες. Σημειώνουμε ότι εκτός λόγω ίωσης ήταν και ο Θωμάς Ναζλίδης.

Ο Παντελίδης θέλει η χρονιά να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μετά το ματς με τον Παναιτωλικό ακολουθούν δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Πρώτα με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο για το Κύπελλο (20/12) και στο τέλος του α’ γύρου με την Ξάνθη στα Πηγάδια (23/12). Ο τεχνικός του Αρη θέλει η ομάδα να αρχίσει με τις καλύτερες δυνατές βαθμολογικές προυποθέσεις τον β’ γύρο, ώστε να διεκδικήσει τον μεγάλο του στόχο που είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Ενα επιπλέον ζήτημα που απασχολεί τον 53χρονο προπονητή είναι και οι κίτρινες κάρτες. Ο Μίτζεν Μπάσα συμπλήρωσε ήδη τέσσερις και θα εκτίσει την ποινή του στο ματς με τη Λαμία, στην πρεμιέρα του β’ γύρου. Η ανησυχία του Παντελίδη εντοπίζεται στο γεγονός ότι άλλοι τέσσερις παίκτες είναι στο όριο (τρεις κίτρινες). Πρόκειται για τους  Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέ Ματίγια, Μανώλη Σιώπη και Δημήτρη Κωνσταντινίδη.  Ο τεχνικός του Αρη αναφέρθηκε στην άσχημη αγωνιστική εικόνα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, ιδιαίτερα στο α’ μέρος, ζητώντας από τους παίκτες άμεση αντίδραση ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και σκληρή δουλειά στην προπόνηση ώστε να βελτιωθούν τα λάθη. Αλλωστε και ο ίδιος ξεκαθάρισε μετά το παιχνίδι ότι θα διορθώσει την κατάσταση και δεν θα επαναληφθεί παρόμοια εμφάνιση. Ο Παντελίδης δεν αποκλείεται να κάνει κάποιες αλλαγές στη μεσαία γραμμή, αλλά και στους επιθετικούς. Ολα βέβαια θα εξαρτηθούν και από την κατάσταση των Μαρτίνες και Ντιγκινί. Ενα ακόμα στοιχείο που καθιστά κρίσιμο το επόμενο δεκαήμερο είναι και το γεγονός ότι πλησιάζει η χειμερινή περιοδος των μεταγραφών και θέλει να έχει αξιολογήσει όλους στους παίκτες ώστε να αποφασίσει σε ποιες θέσεις θέλει ενίσχυση η ομάδα.