«Δεχόμουν στο γραφείο μου στη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον Μανώλη Πετσίτη», υποστηρίζει με δήλωση του στα «ΝΕΑ» ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος, σημειώνοντας για τον στενό συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά πως «λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου».

Ο Θεόδωρος Κιτσάκος μιλώντας στα «ΝΕΑ» και με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη σχέση του ιδίου με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον Μανώλη Πετσίτη (ο οποίος φέρεται να είχε προσληφθεί στη βιομηχανία λιπασμάτων ELFE) επιβεβαιώνει τις επισκέψεις του τελευταίου στη ΔΕΠΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σημειώνει ταυτόχρονα πως όπως έχει ακούσει, το ίδιο έπραττε (σ.σ.: ο Μανώλης Πετσίτης) και κατά τη διάρκεια της διοίκησης της εταιρείας από τον προκάτοχό του Σπύρο Παλαιογιάννη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ επισημαίνει ακόμη ότι δέχεται απειλές μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» την 1η Δεκεμβρίου. Αναλυτικά η δήλωση του Θεόδωρου Κιτσάκου έχει ως εξής:

«1 Περί «παρέας της Καισαριανής»: Ουδέποτε είχα σχέση ή δραστηριοποίηση με τη συγκεκριμένη συνοικία, πόσω μάλλον «συμμαθητική» σχέση με τους κ.κ. Παππά και Πετσίτη με τους οποίους έχω διαφορά ηλικίας άνω των 20 ετών.

2 Περί κυρίου Πετσίτη: Απ’ ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου.

3 Περί Δικαιοσύνης: Της όλης υπόθεσης έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη στην αντικειμενική απονομή της οποίας όλοι προσβλέπουμε. Στη Δικαιοσύνη, συνεπώς, θα κατατεθούν όταν έρθει η ώρα όσα στοιχεία χρειάζονται.

Δηλώνω τέλος ότι το τελευταίο διάστημα και δη μετά την έκδοση Δελτίου Τύπου, τη συνέντευξη Τύπου και τη συνέντευξή μου σε εφημερίδα έχω δεχτεί απειλές για τις οποίες έχω ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και προτίθεμαι να δρομολογήσω τις δέουσες νομικές ενέργειες».