Εξι απανωτές νίκες στο Champions League και επτά σερί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (μετά τις 27 Οκτωβρίου όταν έφυγε ηττημένη από την Πάτρα) μοστράρει η ΑΕΚ και απόψε θέλει να τις αβγατίσει. Απέναντί της, στις 19.45, θα βρεθεί η μόνη ομάδα που τη νίκησε έως τώρα στην Ευρώπη και τούτου δοθέντος οι κάτοχοι του τροπαίου καλούνται να επιβεβαιώσουν το νόημα μιας παροιμιώδους ευαγγελικής ρήσης… Ν’ αποδείξουν δηλαδή ότι πήραν το μάθημά τους στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης και μπορούν να συστήνονται ως οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ!

Στις 10 του περασμένου Οκτωβρίου, ανήμερα τα 44α γενέθλια του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού και νυν προπονητή της, Οντετ Κάτας, η Χάποελ Ιερουσαλήμ (6-1) άλωσε το ΟΑΚΑ νικώντας την ΑΕΚ (6-1) με 79-75. Δυο μήνες αργότερα και παρά τη συσσωρευμένη ατυχία, η εφτάψυχη Βασίλισσα έχοντας λάβει κιόλας την ευλογία της Αυτού Θειοτάτης Μακαριότητος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου του Γ’, βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Ισραήλ για να πάρει τη ρεβάνς και να ρεμβάζει μόνη της στην κορυφή του Γ’ ομίλου.

Η έκφραση «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» σημαίνει εκείνους οι οποίοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις και ο Λούκα Μπάνκι ελπίζει ότι η ομάδα του πήρε το μάθημά της και εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία.

Στις 19.30, στο Δημήτριος Τόφαλος, ο Προμηθέας Πατρών υποδέχεται τη Φιλού Οστάνδης, με στόχο να αφήσει πίσω του τις δυο μαζεμένες ήττες από τη Βίρτους Μπολόνια και τον Ηφαιστο Λήμνου και να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητά του. Οι Πατρινοί (5-2) βρίσκονται στη δεύτερη θέση του Δ’ ομίλου.

Β.Σ.