Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, άρα οι δυο (καλές) αρχές αποτελούν όχι απλώς το παν, αλλά το άπαν και τούτο επιβεβαιώθηκε προχθές στο Λαύριο!

Επειτα από τρεις εκτός έδρας ήττες σε ισάριθμους αγώνες (ΑΕΚ, Χολαργός, Ηφαιστος) ο ΠΑΟΚ αξιώθηκε να πετύχει την πρώτη νίκη του, την οποία οικοδόμησε συθέμελα με δυο καταπληκτικές εκκινήσεις ανά ημίχρονο: με 16-0 στο πρώτο, όταν κράτησε παρθένο το καλάθι του για εξίμισι λεπτά και με 9-0 στο δεύτερο, οπότε η δουλειά έγινε παστρικά και το 64-77 υπήρξε το φυσιολογικό απότοκο της υπεροχής του.

Υπήρξε επίσης το φυσιολογικό απότοκο της αμυντικής συνοχής του και της καταλυτικής παρουσίας δυο παικτών: του συνήθους υπόπτου Φιλ Γκος, που σκόραρε 25 πόντους (3/5 δ., 5/8 τρ., 4/5 β.) και του εμφορούμενου από τον ενθουσιασμό για την πρόκριση της Εθνικής Ανγκόλας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 Γιανίκ Μορέιρα ο οποίος είδε τη στατιστική του να γεμίζει με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ.

Του Ηλία Παπαθεοδώρου πάντως το μυαλό του, με το που έληξε ο αγώνας, ταξίδευε από τη Λαυρεωτική στη… Βενετία και όχι προς χάριν μιας ρομαντικής βόλτας με τη γόνδολα στα κανάλια της! Ούτως ή άλλως έχει μαλλιάσει η γλώσσα του από την αρχή της σεζόν να… ικετεύει τον κόσμο του ΠΑΟΚ να σταθεί στο πλευρό τους και αυτόν τον μέγα παρακλητικό κανόνα έψαλε και προχθές, ενόψει του μεθαυριανού εντός έδρας αγώνα του Basketball Champions League με την Ουμάνα Ρέγερ Βενέτσια, στην οποία παρεμπιπτόντως αγωνιζόταν ο Γκος κατά τη διετία 2014-2016.

«Εκ μέρους όλης της ομάδας ζητώ από τους φιλάθλους μας να έρθουν στο γήπεδο και να μας στηρίξουν σε αυτό το δύσκολο ματς που μπορεί να αποβεί καθοριστικό για την πορεία μας» τόνισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.