Verba volant, scripta manent, έλεγαν oι Ρωμαίοι και όσοι ξεφυλλίζουν τις αθλητικές σελίδες και δεν ξεχνούν εύκολα προφανώς θα θυμούνται ότι ο Βασίλης Σκουντής είχε αναφερθεί στο σοβαρό ενδεχόμενο εκλογής του Ανδρέα Ζαγκλή (φωτογραφία δεξιά) στη θέση του γενικού γραμματέα της FIBA. Στις 14 του περασμένου Οκτωβρίου έφυγε από τη ζωή ο Πάτρικ Μπάουμαν και την επόμενη ημέρα (Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου) με τίτλο «Στο κάδρο και ο Ζαγκλής» έγραφε επί λέξει το εξής κείμενο:

«Σε αυτήν τη μάχη των δελφίνων, ερίζουν κάμποσοι που από το 2003 και πέρα μπήκαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο κάδρο και στην επετηρίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η οποία παραδοσιακά έχει αναδείξει τη θέση του γενικού γραμματέως ως πολύ πιο σημαντική και δεσπόζουσα σε σχέση με αυτή του προέδρου. Ακόμη κι αν το αιφνίδιο κενό εξουσίας καλυφθεί προσωρινά με μια μεταβατική επιλογή, οι υποψήφιοι να διαδεχθούν τον Μπάουμαν είναι κάμποσοι. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται ο Τσέχος Καμίλ Νόβακ, οι Σέρβοι Ζόραν Ράντοβιτς και Πρέντραγκ Μπογκοσάβλιεφ, αλλά και ο έλληνας δικηγόρος και από πολλών ετών στέλεχος της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής».

Τον έκαναν… σάντουιτς!

Bρήκε τον μάστορά του, ή μάλλον τους… μάστορές του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, τα ξημερώματα του Σαββάτου, που οι Γουόριορς πήραν το αίμα τους πίσω για την αιχμαλωσία την οποία είχαν υποστεί έναν μήνα πριν στο σπίτι τους… Οι Dubs άλωσαν το Μιλγουόκι με 105-95, χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό της αμυντικής τακτικής τους τα αλλεπάλληλά double team πάνω στον έλληνα σουπερστάρ, που τον έκαναν διαρκώς σάντουιτς μέσα στη ρακέτα! Βεβαίως, ο Αντετοκούνμπο σκόραρε 22 πόντους με 8/15 σουτ και 6/9 βολές και παρήγαγε επίσης 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες, αλλά σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως δεν βρήκε διαδρόμους, δεν κατάφερε να ανοίξει το γήπεδο, εγκλωβίστηκε ως επί το πλείστον στο παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε και μοίραζε διαρκώς την μπάλα, ωστόσο οι Μπακς είχαν 7/39 τρίποντα, ενώ οι Γουόριορς έβαλαν 19/46! «Οποτε έπαιρνα την μπάλα ήξερα ότι θα μου κάνουν παγίδα και προσπάθησα να έχω υπομονή. Ποτέ άλλοτε δεν με έχουν μαρκάρει δύο παίκτες για τόση ώρα, με στόχο να διώξουν την μπάλα από τα χέρια μου» παραδέχθηκε ο Γιάννης.

Θα επανέλθει η Αλ Ουάχντα

Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια του ματς της ΑΕΚ με τη Λαμία, ο Αντρέ Σιμόες συναντήθηκε για περισσότερη από μισή ώρα με τους ανθρώπους της Ενωσης, που του μετέφεραν την επίσημη πρόταση της Αλ Ουάχντα. Η ομάδα από το Ντουμπάι προσέφερε στην ΑΕΚ ένα εκατομμύριο ευρώ και στον πορτογάλο μέσο 800.000 ευρώ τον χρόνο. Ο Σιμόες αξιώνει κάτι περισσότερο όπως μαθαίνω, οπότε απέρριψε την αρχική προσφορά. Η Αλ Ουάχντα όμως μάλλον θα επιστρέψει δριμύτερη! Η μεταγραφή πλησιάζει…

Ελπίδα διάκρισης

Ηταν να μην πάρει φόρα: ο λόγος για την παγκόσμια πρωταθλήτρια καράτε Ελένη Χατζηλιάδου, που πρώτευσε και στο κορυφαίο τουρνουά της Σαγκάης (ανήκει στην ελίτ της παγκόσμιας ομοσπονδίας) επικρατώντας μάλιστα στον τελικό της Κινέζας Μένμενγκ Γκάο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν και η Ελένη θα έχει και εκεί στόχο ένα μετάλλιο.

Δίδυμο λάμψης

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Πύρρος Δήμας στα social media έγινε ήδη viral, καθώς εικονίζεται μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο μυθικός αρσιβαρίστας μας, που διαμένει πλέον τον περισσότερο χρόνο στις ΗΠΑ (έχει αναλάβει την εθνική ομάδα), βρέθηκε στο Μιλγουόκι, είδε τον αγώνα των Ελαφιών με τους Γουόριορς και μετά τα είπε λίγο με τον Γιάννη. Μάλιστα, ως λεζάντα στη φωτογραφία έγραψε: «Ελλάδα παντού».