Η Λίβερπουλ πάτησε κορυφή στην Πρέμιερ Λιγκ, λαμβάνοντας βέβαια και το δώρο από την Τσέλσι, η οποία έσπασε το αήττητο της Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας με 2-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ωστόσο η συζήτηση στη 16η αγωνιστική στράφηκε εξ ολοκλήρου στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από οπαδό της Τσέλσι ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Μια υπόθεση που έρχεται μία εβδομάδα μετά την μπανανόφλουδα που πέταξε στον Ομπαμεγιάνγκ οπαδός της Τότεναμ. Εχει ήδη επιληφθεί η αστυνομία, στην οποία ο ποδοσφαιριστής της Σίτι έχει ήδη δώσει κατάθεση.

Ο Στέρλινγκ, που φαίνεται στις φωτογραφίες να χαμογελά παρά τα όσα ακούει από την εξέδρα, σημείωσε στα social media πως «απλά έπρεπε να γελάσω καθώς δεν περίμενα κάτι καλύτερο», ενώ κατηγόρησε μερίδα του Τύπου ότι δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τους ποδοσφαιριστές συμβάλλοντας στον ρατσισμό και στην επιθετική συμπεριφορά. Μάλιστα χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα με δύο νεαρούς συμπαίκτες του που αγόρασαν πρόσφατα σπίτι, τον 20χρονο Τοσίν Ανταραμπιόγο και τον 18χρονο Φιλ Φοντέν. «Κι οι δύο έκαναν το ίδιο. Αγόρασαν σπίτι για τις μητέρες τους οι οποίες ήταν κοντά τους και τους βοήθησαν στην καριέρα τους. Ομως αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά από τον Τύπο» σημείωσε στο Instagram. Ο Στέρλινγκ είχε τη συμπαράσταση αρκετών πρώην διεθνών ποδοσφαιριστών, μάλιστα ο Ρίο Φέρντιναντ πρότεινε οι παίκτες στην Αγγλία να πάρουν παράδειγμα από την αντίδραση του Κόλιν Κάπερνικ και άλλων αθλητών στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο (γονάτιζαν κατά την ανάκρουση του αμερικανικού ύμνου) και να αρχίσουν και αυτοί την προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού στα αγγλικά γήπεδα. Να σημειώσουμε ότι το Σάββατο συνελήφθησαν δύο οπαδοί της Χαρτς για ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος του ποδοσφαιριστή της Μάδεργουελ, Κριστιάν Εμπουλού. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, η Τσέλσι έφτασε στη νίκη με τα γκολ των Καντέ και Νταβίντ Λουίζ. «Δεν είναι εύκολο να νικήσεις τη Σίτι, ωστόσο οι παίκτες μου είχαν τη σωστή νοοτροπία στο γήπεδο. Με όσα δείξαμε στο β’ μέρος, νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη» είπε ο Μαουρίτσιο Σάρι, ενώ ο Πεπ Γκουαρντιόλα παρά την ήττα ήταν ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, αναφέροντας μάλιστα πως «στο α’ μέρος ήμασταν φανταστικοί».

Σαλάχ μαινόμενος

Ο Μο Σαλάχ είχε κέφια και με χατ-τρικ οδήγησε τη Λίβερπουλ στο επιβλητικό εκτός έδρας 4-0 επί της Μπόρνμουθ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παραμένει αήττητη έπειτα από 16 ματς και είναι μόνη στην πρώτη θέση για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2016. Ο Σαλάχ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, ωστόσο αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο παραχωρώντας το στον Τζέιμς Μίλνερ ο οποίος έγινε ο 13ος ποδοσφαιριστής που συμπλήρωσε 500 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ. «Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, που έχει μία καταπληκτική καριέρα. Αυτός αξίζει το βραβείο κι όχι εγώ» είπε ο αιγύπτιος επιθετικός. Οσο για τον Ζοζέ Μουρίνιο, είχε εξαιρετική διάθεση μετά το 4-1 της Γιουνάιτεντ επί της Φούλαμ στο Ολντ Τράφορντ. Ο πορτογάλος τεχνικός παρατήρησε στη συνέντευξη Τύπου πως δεν υπήρχαν μπουκάλια με νερό στο τραπέζι των προπονητών και διερωτήθηκε: «Κάνουμε οικονομία για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και δεν έχουμε νερό;».