Ο Λιονέλ Μέσι «απάντησε» με δύο γκολ από εκτέλεση φάουλ και μία ασίστ στην 5η θέση στην οποία κατετάγη στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα και η καταλανική εφημερίδα «Mundo Deportivo» φρόντισε να επισημάνει στον βασικό τίτλο της: «Ο βασιλιάς Μέσι».

Τα σχόλια λοιπόν ήταν αρκετά μετά το επιβλητικό 4-0 της Μπαρτσελόνα επί της Εσπανιόλ, με το οποίο η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε απέκτησε διαφορά τριών βαθμών από Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση.

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν ήταν μεταξύ των υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα. Είναι φανταστικός και είναι υπέροχο που τον έχουμε στην ομάδα», σχολίασε ο τεχνικός των Μπλαουγκράνα, ενώ ο Ζόρντι Αλμπα επεσήμανε: «Η Χρυσή Μπάλα είναι ένα ψέμα. Ολοι ξέρουν πως ο Μέσι είναι ο καλύτερος. Αν πράγματι ο Πελέ είπε όλα αυτά για τον Μέσι, τότε με όσα έχουμε δει εμείς, μάλλον δεν βλέπει καλά».

Το γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ έδωσε στη Ρεάλ τη δύσκολη νίκη (1-0) στην έδρα της Ουέσκα και τη δυνατότητα να επιστρέψει στην πρώτη τετράδα. Ο Σαντιάγκο Σολάρι παραδέχθηκε ότι η ομάδα του συνάντησε δυσκολίες, αλλά επεσήμανε πως οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα: «Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία για να νικήσεις πρέπει να δείξεις χαρακτήρα. Κι αυτό το είχαν οι παίκτες καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν δυσμενείς συνθήκες. Θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε και πάλι καλό ποδόσφαιρο» είπε ο τεχνικός της Ρεάλ.