Βγήκε στο γήπεδο. Και είναι αλήθεια ότι υπό την καθοδήγηση του γυμναστή Χρήστου Μουρίκη κατάφερε χθες να φέρει εις πέρας ένα αρκετά εντατικό ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Για πρώτη φορά μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα όμως είναι Παρασκευή και αύριο ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να ανακοινώσει τα ονόματα που θα κρατήσουν στα χέρια τους τις κάρτες επιβίβασης για το ταξίδι με τελικό προορισμό την Ξάνθη. Ουσιαστικά λοιπόν δεν υπάρχει χρόνος. Ο περί ου ο λόγος Μαντί Καμαρά ή θα δώσει αμέσως στον πορτογάλο τεχνικό το δικαίωμα να τον συμπεριλάβει στο πλάνο του ή ο 21χρονος κεντρικός χαφ θα χάσει το πρώτο ματς πρωταθλήματος στην ερυθρόλευκη καριέρα του.

Ναι, όσο και αν ο Μαρτίνς έχει καταφέρει να τους χωρέσει όλους στην εξίσωση, ο Μαντί Καμαρά ανήκει σε εκείνη την «ελίτ» λίστα ποδοσφαιριστών που ώς τώρα δεν έχουν χάσει ούτε ένα ματς Σούπερ Λίγκας.

Ο μοναδικός από πλευράς Ολυμπιακού που κρατά αυτό το ιδιαίτερο ρεκόρ ώς εδώ. Ο μόνος με «12 στα 12». Τα εννέα ως βασικός, τα υπόλοιπα ως αλλαγή, αλλά όπως και να ‘χει, πάντα εκεί. Δείγμα της εκτίμησης του προπονητή στο πληθωρικό ταλέντο του νεαρού μέσου που φέτος έχει «καπαρώσει» το άτυπο βραβείο της «αποκάλυψης της σεζόν».

Ο Καμαρά που για χάρη του ομάδες όπως η Πόρτο και η Ντόρτμουντ έχουν πιάσει… στασίδι στα ματς των Ερυθρολεύκων παρακολουθώντας την εξέλιξή του. Και δικαίως.

Παρόμοιες αναμετρήσεις

Τέλος πάντων, προφανώς όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Αυτό που καίει τους Πειραιώτες είναι να φτάσουν στην Ξάνθη πάνοπλοι, για μια αναμέτρηση που έχουν εκ προοιμίου καταλάβει πως θα έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες αποστολές έκτος έδρας. Με τις μάχες στο Κλεάνθης Βικελίδης και στο Περιστέρι κόντρα στον Αρη και τον Ατρόμητο. «Μπλόκα» από αντιπάλους ιδιαίτερα ικανούς στην έδρα τους και μάλιστα σε μια συγκυρία που η βαθμολογική διαφορά από την κορυφή δεν επιτρέπει δικαίωμα στο λάθος. Είναι βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό να πάει ώς τη λήξη του πρώτου γύρου δίχως βαθμολογικές απώλειες. Και κοιτάζοντας το πρόγραμμα του 2018; Το πιο δύσκολο παιχνίδι που τον περιμένει είναι αυτό στην Ξάνθη, το μεσημέρι της Κυριακής. Κόντρα στους Ακρίτες που έρχονται από ένα πολύ άσχημο σερί με τρεις διαδοχικές ήττες (Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) σε σχεδόν 280 λεπτά δίχως έστω να καταφέρουν να σκοράρουν. Ηττες με επιμέρους σκορ 0-5, για μια ομάδα που μέχρι να μπει σε αυτό το τούνελ είχε να καμαρώνει για την άμυνά της. Για το παθητικό μόλις 4 γκολ στις πρώτες 9 αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας. Μια επίδοση που εν πολλοίς την ανέβασε και στα υψηλότερα βαθμολογικά πατώματα. Στους 18 βαθμούς, που ακόμη και τώρα την κρατά στην 7η θέση του πίνακα.

Οι εναλλακτικές

Λέγαμε όμως για την αναμονή στην υπόθεση Καμαρά. Η λογική λέει πως οι πιθανότητες του διεθνούς μέσου δεν είναι πολλές για να προλάβει αυτό το ματς. Προφανώς όμως σήμερα θα υπάρχει πεδίο για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Αν ο Αφρικανός δεν προλάβει; Τότε ο Γκιγέρμε θα βρει το άλλο του μισό στον άξονα, στο πρόσωπο του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Αλλά ας περιμένουμε. Οπως περιμένει ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος φυσικά στην άκρη του μυαλού του έχει και το επόμενο: Το ματς της Πέμπτης με τη Μίλαν. Τον «τελικό» πρόκρισης για χάρη του οποίου οι φίλοι του Ολυμπιακού σχημάτισαν ουρές χθες στα γκισέ έξω από το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Μια μεγάλη βραδιά. Ισως η μεγαλύτερη της φετινής σεζόν, αν αναλογιστεί κανείς τα δεδομένα: Την πρόκληση της πρόκρισης, το όνομα του αντιπάλου, τον συντελεστή δυσκολίας του εγχειρήματος (ο Ολυμπιακός προκρίνεται με νίκη 2-0, 3-1 ή με νίκη με 3 γκολ και άνω).

Πρελούδιο

Και αυτό το ματς όμως με έναν τρόπο στα Πηγάδια της Ξάνθης θα ξεκινήσει. Μια νίκη στην ακριτική πόλη προφανώς και θα συνδράμει – εκτός των άλλων – στην ενίσχυση της ούτως ή άλλως πολύ καλής ψυχολογίας των Ερυθρολεύκων. Θα φτιάξει το κέφι ακόμη περισσότερο ενόψει του ανταμώματος με τους επτά φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Με τη Μίλαν, που το βράδυ της Κυριακής υποδεχόμενη την Τορίνο θα επιχειρήσει να αποδείξει πως όντως βρίσκεται σε μια δική της προσπάθεια «αντεπίθεσης» έπειτα από έναν πολύ δύσκολο Νοέμβριο. Αναφέραμε από χθες πως επί της ουσίας τα επόμενα δύο βήματα ο οργανισμός Ολυμπιακός τα καταλαβαίνει ως ένα. Σαν μια μάχη 180’ που η έκβασή της θα βάλει και το πρόσημο στον επίλογο του 2018. Ετσι νιώθουν οι Πειραιώτες. Και έτσι είναι…

Και τυπικά στη Φόρεστ ο Κυριάκος Δουρέκας

Ο Κυριάκος Δουρέκας, έπειτα από μια πορεία 25 ετών στην υπηρεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και σε διάφορες θέσεις μέσα στην ομάδα, συνεχίζει τη διαδρομή του στο ποδόσφαιρο στη Νότιγχαμ Φόρεστ. «Η οικογένεια του Ολυμπιακού τού εύχεται κάθε επιτυχία» ανακοίνωσαν χθες οι Ερυθρόλευκοι.