Υστερα από δύο χρόνια διασυρμού του ονόματός μου επί καθημερινής βάσεως και τις προαναγγελίες φυλακίσεώς μου πότε από τους κυρίους Πολάκη – Καμμένο και πότε από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το ΚΕΕΛΠΝΟ αποδεικνύεται ένα ακόμα μεγάλο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού δεν βρήκαν ούτε ένα επιβαρυντικό στοιχείο για τη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας την περίοδο 2013-2014, ώστε να στήσουν το ειδικό δικαστήριο που διακαώς ήθελαν, επινόησαν δικές τους κατηγορίες και κατέφυγαν σε νομικά τεχνάσματα για να στηρίξουν το άθλιο αφήγημά τους.

Στο εν λόγω πόρισμα ζητείται να ελεγχθώ περαιτέρω για ηθική αυτουργία σε τρία πλημμελήματα, για τα οποία έχει ήδη αποφανθεί η ελληνική Δικαιοσύνη και ουδέν μεμπτόν έχει βρεθεί εναντίον μου. Και ενώ η Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί για τη συγκεκριμένη περίοδο, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητεί να ελεγχθεί και η περίοδος 2016-2017 που εγώ δεν ήμουν υπουργός. Αν αυτό δεν είναι κατάχρηση εξουσίας, τότε τι είναι;

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, δεν έχουν αρμοδιότητα να ελέγξουν κανέναν πέραν της υπουργικής του θητείας. Αυτά είναι αποκλειστικά ζητήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης και κανενός άλλου. Και με αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να παίζει κανείς. Το θράσος και η αλαζονεία της εξουσίας έχουν όρια. Και αυτή η κυβέρνηση τα έχει ξεπεράσει προ πολλού.

Η στρατηγική της σκανδαλολογίας και της λάσπης που έχει υιοθετήσει ο Αλέξης Τσίπρας μόνο τυχαία δεν είναι. Το Μαξίμου προσπαθεί εναγωνίως να αλλάξει την ατζέντα για να κρύψει τα σκάνδαλά της. Οση λάσπη και να ρίξουν, όσα πορίσματα και να βγάλουν, η αλήθεια σύντομα θα λάμψει. Και όπως λέει ο σοφός ελληνικός λαός, «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ