Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Πάνου Αρμενάκα ακούστηκε στ’ αφτιά των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Από το περασμένο καλοκαίρι ο 20χρονος ομογενής μεσοεπιθετικός είχε μπει στη λίστα του Νίκου Νταμπίζα και στο μυαλό του Γιώργου Δώνη. Ηταν όταν προτάθηκε για πρώτη φορά.

Ο Παναθηναϊκός έριξε τότε το βάρος του σε άλλες περιπτώσεις. Δεν μπήκε σε διαδικασία συζητήσεων, ούτε δοκιμής. Αλλά δεν τον διέγραψε από τη «short list». Πρόκειται, άλλωστε, για ένα παιδί με πλούσιο ταλέντο. Ενα παιδί που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει κάνει αρκετό ντόρο, που έχει «ακουστεί» και σε μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης.

Τα reports για τον Αρμενάκα είναι θετικά έως τώρα. Το ίδιο θετική κρίνεται και η έως τώρα παρουσία του στο Κορωπί. Μικρή μεν, αλλά ικανή για να δείξει πως ο 20χρονος ξέρει… καντάρια μπάλα. Αρκεί να βρεθεί η ομάδα που θα τον ξεμπλοκάρει και ο προπονητής που θα τον φέρει σε έναν δρόμο που έως τώρα δείχνει να αγνοεί.

Τόσο ο Δώνης όσο και ο Νταμπίζας γνωρίζουν πολύ καλά τον ποδοσφαιριστή. Οπως συμβαίνει με κάθε περίπτωση που τους έχει απασχολήσει έως τώρα. Τον… ξεψαχνίζουν πριν προχωρήσουν σε οτιδήποτε. Δοκιμή, συζητήσεις, απόκτηση ή απόρριψη. Γνωρίζουν, δηλαδή, πως ο Αρμενάκας είναι ένα παιδί με εκπληκτική τεχνική κατάρτιση, ένα νέο παιδί με προοπτική να φτάσει ψηλά. Και με πολύ χαμηλό κόστος. Επί της ουσίας θα πρόκειται για μια κίνηση από την οποία ο Παναθηναϊκός έχει ελάχιστα να χάσει και πολλά να κερδίσει αν του «βγει». Και γι’ αυτό οι πιθανότητες είναι υπέρ της υπογραφής συμβολαίου με τον Αρμενάκα.

Στην Εθνική Ελλάδας

Ο Αρμενάκας είχε εντοπιστεί κι από στελέχη της ΕΠΟ. Το καλοκαίρι του 201, όταν έκλεισε στην Ουντινέζε, κλήθηκε στην Εθνική Κ17 από τον Χαράλαμπο Ζελενίτσα. Στις 26 Αυγούστου έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή σε φιλικό ματς κόντρα στην Τουρκία. Αντικατέστησε, μάλιστα, στο 60′ έναν πρώην Πράσινο, τον Σωτήρη Πίσπα. Είχε επίσης συμπαίκτη τον Μίγγο, που και αυτός αγωνιζόταν στο Τριφύλλι, και μεταξύ άλλων τους Ρέτσο, Λημνιό. Δύο ημέρες αργότερα έπαιξε και σε δεύτερο φιλικό με τους Τούρκους. Ξεκίνησε βασικός, αλλά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Στη συνέχεια, όμως, ο Αρμενάκας επέλεξε την Αυστραλία κι έπαιξε ακόμα δύο φορές με την Κ17 των καγκουρό. Αν έρθει στο Τριφύλλι πάντως και καθιερωθεί, τότε είναι πολύ πιθανό σε επίπεδο Ανδρών να επιλέξει τη χώρα καταγωγής του.

Χειρουργήθηκε ο Κουλιμπαλί

Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε χθες ο Ουσμάν Κουλιμπαλί, προκειμένου να ξεπεράσει το κάταγμα που υπέστη στον καρπό του αριστερού του χεριού.

Ο αμυντικός από το Μάλι το πρωί πήγε στο ιατρικό κέντρο Υγεία και υποβλήθηκε σε οστεοσύνθεση του αριστερού κατάγματος στην αριστερή ωλένη με πλάκα και βίδες. Η επέμβαση έγινε από τον γιατρό του Παναθηναϊκού Γιάννη Λεβάκο και ήταν απόλυτα επιτυχής, ενώ ο 29χρονος μπακ αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 6 εβδομάδες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χάσει τα ματς πρωταθλήματος του πρώτου γύρου με Απόλλωνα, Αρη, ΟΦΗ, Ατρόμητο, Παναιτωλικό και λογικά και την πρεμιέρα του δεύτερου με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, αλλά και τα παιχνίδια Κυπέλλου με Κισσαμικό, Ιεράπετρα.

Αμφίβολος για το ματς του Σαββάτου παραμένει ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος πάντως χθες ακολούθησε το πρώτο μέρος του προγράμματος και στη συνέχεια έκανε ατομικό πρόγραμμα. Θεραπεία έκαναν οι Μουνιέ και Διούδης.

Απλά περιμένει…

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει τοποθετηθεί για τα – μη – τεκταινόμενα με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και δεν πρόκειται να το κάνει, μέχρι να λήξει η ημερομηνία που αναγράφεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό. Μια ημερομηνία που τον αναγκάζει να… σιωπήσει, αφού υπάρχουν ρήτρες μέσα σε αυτό.

Ωστόσο, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού κάθε μέρα που περνάει χάνει ολοένα και περισσότερο τις ελπίδες του για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Θεωρεί πως ο Ταϊλανδός, από τη στιγμή που δεν εμφανίζεται καν στα μηνύματά του, δεν έχει πλέον τη διάθεση να επενδύσει στον Παναθηναϊκό. Και είναι αναγκασμένος να κρατήσει ο ίδιος το… καράβι για να μην πέσει στα βράχια. Κάτι που θα κάνει σίγουρα μέχρι το φινάλε της σεζόν, αλλά από εκεί κι έπειτα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.