Ιδιο παιχνίδι, ίδια ήττα και αναμενόμενος αποκλεισμός. Η Εθνική Ελπίδων στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων στα δύο ματς με την Αυστρία και δεν θα βρεθεί το καλοκαίρι στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Χθες το βράδυ γνώρισε δεύτερη ήττα με το ίδιο σκορ (1-0) από την Αυστρία, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από μια καλύτερη ομάδα όπως φάνηκε συνολικά.

Μια Εθνική αγχωμένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, που ήταν ένα… κλικ κάτω από τους αντιπάλους της, οι οποίοι έκαναν άψογη διαχείριση του υπέρ τους 1-0 από τον πρώτο αγώνα. Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο να φανεί απειλητική, να πιέσει και να ψάξει το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα και θα την έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ωστόσο αδυνατούσε να φτάσει σε τελική προσπάθεια, με τον Κουλούρη να μοιάζει απομονωμένος, τον Λημνιό να βρίσκεται σε κακή βραδιά και μόνο τον Λάμπρου να προσπαθεί να φανεί απειλητικός. Ο τελευταίος είχε και τη μοναδική ευκαιρία της Εθνικής στο 8′, όταν η κεφαλιά του έφυγε έξω.

Το 0-0 βόλευε τους Αυστριακούς, οι οποίοι είχαν ως πρώτο στόχο να μη δεχθούν γκολ, κάτι που θα τους έδινε την πρόκριση και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από στημένες φάσεις. Ετσι βρήκαν και το γκολ που τους έδωσε τη δεύτερη νίκη. Στο 50′ ο Γκρμπιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, ο Κότσαρης έκανε λάθος εκτίμηση και οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Η Εθνική δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου να απειλήσει, δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία και μοιραία ήρθε η ήττα και ο αποκλεισμός.

Αυστρία Σλάγκερ, Βέμπερ, Πος, Λίνχαρτ, Γκρμπιτς (61′ Κβάσινα), Ούλιμαν, Λιούμπιτς, Βολφ (89′ Ντάνζο), Μπαουμγκάρτνερ (71′ Χόρβατ), Ινγκολιτς, Λάιμερ.

Ελλάδα Κότσαρης, Σάλιακας, Κουλούρης, Πασαλίδης, Καραχάλιος, Μπουζούκης (65′ Ανδρούτσος), Γαλανόπουλος (80′ Κωτσόπουλος), Λάμπρου (57′ Χατζηγιοβάνης), Χατζηδιάκος, Κυριακόπουλος, Λημνιός.

n

Με χατ τρικ του Αντώνη Γαϊτανίδη σε 18 λεπτά, η Εθνική Νέων επικράτησε με 3-0 της Βουλγαρίας εκτός έδρας και με το τρία στα τρία πέτυχε την πρόκρισή της στην Elite Round.