Υπάρχει ένα «διπλό» δεδικασμένο. Υπάρχει μπροστά και μια παρτίδα από εκείνες που θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν κλειδί για τη φετινή διαδρομή στη Σούπερ Λίγκα. Και κάπου ανάμεσα; Οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς για την επίθεση. Η προσέγγιση του Πορτογάλου στο ματς με τον Ατρόμητο και η αίσθηση πως έχει ήδη κάνει την επιλογή του για το τρίγωνο που θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά του γκολ.

Τι, σας μπερδέψαμε; Δεν θα έπρεπε. Ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα σε αυτή την τρίτη εθνική διακοπή της σεζόν, προετοιμαζόμενος για το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Μια μάχη όπου πραγματικά δεν προκύπτει περιθώριο για νέα βαθμολογική απώλεια. Θέλουν οι Ερυθρόλευκοι να μπουν με το πόδι στο γκάζι. Ξέρουν όμως ότι αμέσως μετά τις δύο προηγούμενες εθνικές διακοπές δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να βρουν ρυθμό. Τα ματς που γύρισε ο Ολυμπιακός έπειτα από τις προηγούμενες διακοπές; Εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο, που κρίθηκε με το γκολ του Νάτχο στις καθυστερήσεις (2-1), και η ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη στην πιο μεγάλη φετινή ανορθογραφία της σεζόν.

Ο Μαρτίνς λοιπόν, έχοντας όλα τα παραπάνω ως βάση, παίρνει ήδη τα μέτρα του. Και μαζί φαίνεται πως πήρε και την απόφαση για την τριάδα της επίθεσης στο Περιστέρι, σε μια υπόθεση στην οποία έχει προκύψει «έξτρα πρόβλημα» από τους τραυματισμούς τόσο του Γκερέρο, όσο και του Χασάν. Τι σκοπεύει λοιπόν να κάνει ο πορτογάλος προπονητής; Να εμπιστευθεί ένα τρίγωνο ποδοσφαιριστών που δουλεύει μαζί του στον Ρέντη σε όλο το διάστημα της διακοπής. Μιας τριάδας που έγινε στόχος το πάντρεμά της το τελευταίο δεκαήμερο. Ο λόγος για τον Ντανιέλ Ποντένσε, τον Ματίας Ναουέλ και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο σε ρόλο σέντερ φορ.

Πρόκειται για το τρίγωνο που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο εντός έδρας ματς με την Ντουντελάνζ για το Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε προλάβει από το 36′ να έχει το σκορ στο εκκωφαντικό 4-0.

Προφανώς επηρεασμένος από εκείνη τη βραδιά ο προπονητής των Ερυθρολεύκων, αλλά βεβαίως και από την κατάσταση που έχει προκύψει στη θέση των σέντερ φορ (ο Γκερέρο θα δοκιμάσει σήμερα για πρώτη φορά να προπονηθεί με την ομάδα), πήρε την απόφαση να επενδύσει σε αυτή τη συνεργασία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες προπονήσεις τις προηγούμενες ημέρες βρήκαν τον Λάζαρο, τον Ποντένσε και τον Ναουέλ σε πολλές ασκήσεις τακτικής παρέα. Οπως βεβαίως δεν είναι τυχαίο ότι επενδύθηκε μπόλικος χρόνος σε τελειώματα φάσεων. Είναι η δουλειά η καλύτερη απάντηση στις ειδικές συνθήκες που προκύπτουν. Και αν μη τι άλλο οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει με κάθε τρόπο φέτος ότι δουλεύουν πάρα πολύ.

Και ασίστ

Προφανώς το τέταρτο στοιχείο στη σύνθεση της επίθεσης του Ολυμπιακού θα είναι ο Κώστας Φορτούνης, που απέναντι στον Ατρόμητο έχει παράδοση σπουδαίων εμφανίσεων. Και πάρα πολλών ασίστ! Συνολικά ο διεθνής μεσοεπιθετικός σε εννέα ματς κόντρα στους Περιστεριώτες μετρά πέντε ασίστ και δύο γκολ. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια; Οταν ο Φορτούνης κάνει «κάτι» κόντρα στον Ατρόμητο, οι Ερυθρόλευκοι κερδίζουν είτε εντός, είτε εκτός έδρας! Αντιθέτως δεν επικρατούν όταν ο κατά τεκμήριο ποιοτικότερος Ελληνας της Σούπερ Λίγκας δεν βάζει την υπογραφή του στο χορτάρι. Ιδιαίτερη παράδοση όπως και να το δει κανείς. Και βέβαια στο Λιμάνι θέλουν να δουν τη θετική πλευρά της να αποδεικνύεται και αυτή την Κυριακή.

Δεν διαθέτει εισιτήρια ο Ατρόμητος

Χωρίς φιλάθλους ο Ολυμπιακός την Κυριακή στο Περιστέρι. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε χθες ότι ο Ατρόμητος δεν θα διαθέσει εισιτήρια στους φιλοξενουμένους για την αναμέτρηση των δύο ομάδων (25/11, 19.00) στο Περιστέρι.