Βίντεο που ανέβασε χθες η «Εκίπ» στην ηλεκτρονική της έκδοση για να προμοτάρει το γκαλά της 3ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια του οποίου θα απονεμηθεί η Χρυσή Μπάλα, αφήνει να εννοηθεί πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν συμπεριλαμβάνεται στους τρεις φιναλίστ. Στο βίντεο εμφανίζονται σε πρωταγωνιστικό ρόλο δύο γάλλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές, ο Βαράν και ο Εμπαπέ, καθώς και ο νικητής του βραβείου Best της FIFA, Λούκα Μόντριτς, ενώ στον κατά πολλούς φαβορί Γκριεζμάν αφιερώνεται ελάχιστος χρόνος.

Οι… αντίπαλοί μας!

Αν θεωρήσουμε ότι θα διεκδικήσουμε ως χώρα, μαζί με άλλες των Βαλκανίων (όπως θέλουν οι Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Βασιλειάδης), το Μουντιάλ του 2030, ιδού ποιοι ζήλεψαν και καταθέτουν υποψηφιότητα: ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Ραμπάτ, σε συνάντησή του με τον μαροκινό ομόλογό του Σααντεντίν αλ Οτμανί και τον βασιλιά της χώρας Μοχάμεντ, πρότεινε τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 μαζί με την Πορτογαλία. Να τονίσω, εδώ, ότι το Μαρόκο είχε θέσει υποψηφιότητα και για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο τελικά θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά. Οπως μαθαίνω, οι Μαροκινοί αντιμετώπισαν θετικά την πρόταση της Ισπανίας.

Παραμένει δύσκολη του Κρίστισιτς

Ο Νέναντ Κρίστισιτς αποτέλεσε το καλοκαίρι βασικό μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της, όμως τελικά η Ενωση δεν μπόρεσε να αποκτήσει τον χαφ του Ερυθρού Αστέρα. Μολονότι ο Κρίστισιτς παραμένει στη λίστα του Δικεφάλου ενόψει Ιανουαρίου, το πιθανότερο είναι να μην μπορέσει ούτε τώρα να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή. Ο λόγος; Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη Σερβία, ο Ερυθρός Αστέρας είναι σε επαφές με τον Κρίστισιτς προκειμένου να επεκτείνει το συμβόλαιο του διεθνούς άσου έως το 2020. Εσείς τι λέτε; Με τέτοια εξέλιξη μπορεί να γίνει η μεταγραφή;

To μπαλάκι στον κόουτς

Οσοι διαβάζουν καλά τις γραμμές και ξεψαχνίζουν τις δηλώσεις, ασφαλώς και θα έλαβαν το μήνυμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αμέσως μετα το φινάλε της αναμέτρησης του ΠΑΟ με τον Ολυμπιακό. «Το υλικό του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετικό, δεν νομίζω ότι χρειάζονται προσθήκες. Αυτό το υλικό άλλωστε ζήτησε και ο προπονητής, από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του να βρει τις λύσεις για να παίξουμε καλύτερα» είπε ο επικεφαλής του Τριφυλλιού. Αραγε, τι πιο ξεκάθαρο θα έπρεπε να πει για να τον ακούσει ο Πασκουάλ;

Αγάπες στην… Κόλαση!

Λένε πως οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο, τουτέστιν άλλη άποψη (πρέπει να) έχει για την Εδέμ ο ΛεΜπρον Τζέιμς…

Χθες τα ξημερώματα ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του κόσμου επέστρεψε στο Μαϊάμι, αλλά δεν έδειξε κανέναν οίκτο απέναντι στην ομάδα την οποία οδήγησε στην κατάκτηση δυο τίτλων και σε τέσσερις απανωτές σειρές τελικών του ΝΒΑ. Ο λεγάμενος γεύθηκε για πρώτη φορά το νέκταρ της νίκης (97-113) μετά την αποχώρησή του από τη Φλόριντα το 2014 και μάλιστα με εμφατικό και πανηγυρικό τρόπο: άρχισε το ματς με ένα κάρφωμα, το τελείωσε με ένα τρίποντο (για το οποίο τον προκάλεσε ο Λανς Στέβενσον φωνάζοντας του «βάζω στοίχημα ότι δεν θα το σουτάρεις»), σκόραρε 51 πόντους (13/23 δ., 6/8 τρ., 7/10 β.) και γενικώς το γλέντησε!