Από τον σταθμό του Μονάχου, στο οποίο θα βρεθεί απόψε (21.30, Novasports 2) ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι με την Μπάγερν, περνάει το τρένο των 8 της Ευρωλίγκας.

Οι πληγωμένοι (και μάλιστα αρκετά) Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να φύγουν με το «διπλό» αν θέλουν να σταματήσουν το σερί των τριών συνεχόμενων ηττών τους στη διοργάνωση, από ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκό (από τον οποίο προστέθηκε και άλλη μία στο πρωτάθλημα) και Φενέρ. Ειδάλλως μπορεί να… γλιστρήσουν από το βαγόνι της πρόκρισης καθώς ακολουθεί και ένα σούπερ ντέρμπι με την αήττητη ώς τώρα Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ μεθαύριο.

Η μπασκετική Μπάγερν μπορεί να μην έχει Λεβαντόφσκι και Ρόμπεν, αλλά έχει Νιχάντ Τζέντοβιτς και πολύ μεγαλύτερη ενέργεια από το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου, που φέτος δεν ενθουσιάζει τους φίλους του.

«Εχουν παίξει καλά μέχρι στιγμής στη διοργάνωση με όπλο τη δύναμή τους και την πίεση στην άμυνα.  Παίζουν αρκετό καιρό μαζί και με το ομαδικό τους μπάσκετ δημιουργούν προβλήματα και στην αντίπαλη άμυνα με την επίθεσή τους» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ κατά την αναχώρηση της ομάδας χθες στο αεροδρόμιο, ενώ για τον Τζέντοβιτς παραδέχθηκε: «Είναι ο παίκτης-κλειδί και θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε αν θέλουμε να τα πάμε καλά, χωρίς όμως να περιοριστούμε μόνο σε αυτόν. Ουσιαστικά πρέπει να κάνουμε συνολική δουλειά, αν θέλουμε να τα καταφέρουμε».

Πίεση χρόνου

Ωστόσο τα προβλήματα του αμερικανοϊσραηλινού κόουτς (που πλέον κοιτάει για τα καλά την αγορά για κάποιον πιο έμπειρο γκαρντ, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα φύγει παίκτης) είναι πολλά και ψάχνει να φτιάξει μια νέα ομάδα που θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερη σε χημεία και ενδεχομένως και συνοχή τον Φεβρουάριο.

Ομως μέχρι τότε πρέπει να πάρει και τις νίκες που χρειάζεται, όχι απλώς για να μπει στην οκτάδα, αλλά εάν είναι δυνατόν να αποφύγει τουλάχιστον τις δύο τελευταίες θέσεις της οκτάδας.

«Κανείς δεν είναι χαρούμενος για το αρνητικό σερί. Στόχος μας είναι να αντιδράσουμε σωστά και να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη. Είμαστε καινούργια ομάδα και η δουλειά μου είναι να κρατήσω την ομάδα ενωμένη και να προχωρήσουμε σε επιτυχίες το επόμενο διάστημα» αποφάνθηκε ο κόουτς.

Ο λόγος πλέον (και) στους παίκτες.