Πειραιάς

Συστράτευση με τον «Νικητή»

Υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε ο συνδυασμός Πειραιάς Νικητής του δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Ανάμεσα στους υποψηφίους είναι ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού Πειραιάς Νέα Αρχή Ιωσήφ Βουράκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ Α’ Πειραιά και Νήσων και πρόεδρος της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά Ιωάννης Βοϊδονικόλας και ο Γρηγόριος Βήχος, μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και υπεύθυνος παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της ΝΟΔΕ της ΝΔ Α’ Πειραιά και Νήσων. Στον συνδυασμό προσχωρεί και η Μαρία Γκουτζαμάνη, υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της ΝΟΔΕ της ΝΔ Α’ Πειραιά και Νήσων, όπως και ο Τάσος Μαρκαριάν, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και θεματικός σύμβουλος επιχειρηματικότητας της ΝΟΔΕ της ΝΔ Α’ Πειραιά και Νήσων.

Σέρρες

Στην ουρά για τον δήμο

Πληθαίνουν οι συζητήσεις και οι διεργασίες στον Δήμο Σερρών για τα ονόματα των υποψήφιων δημάρχων. Από τον περασμένο Μάρτιο είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο ο οικονομολόγος Αλέξανδρος Χρυσάφης. Υποψήφιος για τον Δήμο Σερρών είναι και ο πρώην νομάρχης Σερρών – και πρώην δήμαρχος Λευκώνα Σερρών – Στέφανος Φωτιάδης (φωτογραφία). Την ίδια στιγμή, ο νυν δήμαρχος της πόλης Πέτρος Αγγελίδης, όπως έχει δηλώσει, δε θα κατέβει εκ νέου διεκδικώντας τον δήμο κι έτσι διάδοχός του στη Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων ανακηρύχθηκε ο Θεόδωρος Αραμπατζής.

Τρίπολη

Κόμματα και στηρίξεις

Τα μεγάλα κόμματα φαίνεται πως έχουν… ξεμπερδέψει με τις υποψηφιότητες για τον Δήμο Τρίπολης. Η ΝΔ στηρίζει για τις προσεχείς εκλογές τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τη στήριξή του στον νυν δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Παυλή. Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Παυλής (φωτογραφία) έχει ήδη λάβει τη στήριξη και του Κινήματος Αλλαγής.

Λάρισα

Σενάρια και υποψηφιότητες

Τα προεκλογικά σενάρια δίνουν και παίρνουν στην πόλη της Λάρισας. Ηδη, την υποψηφιότητά της έχει ανακοινώσει η Ρένα Καραλαριώτου, η οποία θα λάβει και το χρίσμα της ΝΔ. Από την άλλη, το… δαχτυλίδι από τον πρώην δήμαρχο της πόλης Κώστα Τζανακούλη πήρε ο Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος και θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Την ίδια στιγμή, διχασμένο εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο για τον Δήμο της Λάρισας. Κάποιες φωνές τονίζουν ότι θα πρέπει να στηριχθεί ο νυν δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, ενώ άλλες σημειώνουν πως το Κίνημα θα πρέπει να πάει σε μια αυτόνομη λύση. Ετσι, έχει ακουστεί το όνομα του καθηγητή και κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Στεφανίδη.

Βριλήσσια

Ο νυν και ο πρώην

Θα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου ο νυν δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης (φωτογραφία). Οπως, ωστόσο, δήλωσε σε συνέντευξή του, με την εκλογική μάχη θα αρχίσει να ασχολείται από τη νέα χρονιά. Αντίπαλός του θα είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος επιστρέφει στην Αυτοδιοίκηση. Μετά την παραμονή του για χρόνια στα βουλευτικά έδρανα, ο Ντινόπουλος διεκδικεί τον δήμο, τα ηνία του οποίου κρατούσε το 2002, όταν τελικά ως ανεξάρτητος τότε υποψήφιος στον δεύτερο γύρο των εκλογών αναδείχθηκε νικητής. Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει και ο νέος επικεφαλής της παράταξης Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια, ο 35χρονος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Πισιμίσης.

Νάξος

Η μάχη στις Κυκλάδες

Στο νησί των Κυκλάδων, τη Νάξο, ήδη τα πρώτα ονόματα και οι πρώτες δηλώσεις στήριξης είναι πραγματικότητα. Ο νυν δήμαρχος του νησιού Μανώλης Μαργαρίτης ανακοίνωσε πως δεν θα διεκδικήσει τη δημαρχία και έτσι επικεφαλής της παράταξης πλειοψηφίας αναδείχθηκε ο Δημήτρης Λιανός, ο οποίος και κατεβαίνει για δήμαρχος με τη στήριξη της ΝΔ. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως στηρίζει για τη δημαρχία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τον υποψήφιο Λέανδρο Χατζηανδρέου. Παράλληλα, στον εκλογικό αγώνα φαίνεται πως θα πάρει μέρος και ο Βασίλης Βρούτσης (φωτογραφία) ως επικεφαλής της κίνησης Πολίτες για τα Νησιά μας. Σημειωτέον, ο Βρούτσης είχε θέσει υποψηφιότητα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση

«Οι νέες προκλήσεις με βρίσκουν δυνατή και έτοιμη να υπηρετήσω με τον καλύτερο τρόπο και να ανταποκριθώ στις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας, όπως διαμορφώνονται με την εφαρμογή του Κλεισθένη»

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ανεξάρτητος και πρύτανης

Στο πρόσωπο του πρώην γραμματέα της ΠΑΣΠ ΕΜΠ Παναγιώτη Χριστόφα βρήκε το Κίνημα Αλλαγής τον υποψήφιο που θα στηρίξει για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ο Χριστόφας θα έχει απέναντί του την νυν περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία θα είναι εκ νέου υποψήφια και έχει ήδη λάβει και το χρίσμα της ΝΔ. Ως ανεξάρτητος στην εκλογική μάχη του Μαΐου κατεβαίνει ο πρώην πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και νυν πρόεδρος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κώστας Μουτζούρης (φωτογραφία).

Νέα Ιωνία

Δηλώσαν «παρών»

Παρ’ όλο που ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση εδώ και δύο δεκαετίες, ήταν μόλις δύο μήνες πριν από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές όταν η πολιτικός μηχανικός Δέσποινα Θωμαΐδου αποφάσισε να φτιάξει τη δική της ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, η οποία τότε είχε έρθει τρίτη. Τώρα, η πρώην αντιδήμαρχος κατεβαίνει με τον ίδιο συνδυασμό, έχοντας πια ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. Απέναντί της θα έχει τον νυν δήμαρχο Ηρακλή Γκότση, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τον Παναγιώτη Μανούρη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας

4+1 μπροστά στις κάλπες

Με την επίσημη στήριξη της ΝΔ, κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος ο νυν περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας, Χρήστος Μέτιος. Αντίπαλοί του – τουλάχιστον προς το παρόν – είναι ο ανεξάρτητος Δημήτρης Πέτροβιτς, αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εβρου, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Στην εκλογική μάχη του ερχόμενου Μαΐου μπαίνει και ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κώστας Σιμιτζής, ο οποίος θα έχει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και ο Κώστας Κατσιμίγας, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη ένας αντιπεριφερειάρχης, αυτός της ΠΕ Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, προερχόμενος από τη ΝΔ, δήλωσε πως θα είναι «παρών» στην εκλογική αναμέτρηση σε περίπου επτά μήνες.