Εκτός προστασίας από τους πιστωτές της βρίσκεται πλέον η Folli Follie καθώς χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106Α του Πτωχευτικού Κώδικα, κάνοντας δεκτό το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών της εταιρείας, μελών της Ενωσης Ελλήνων Επενδυτών.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα για το μέλλον της εταιρείας καθώς, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, η FFG βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με ένα πιθανό ντόμινο δικαστικών διεκδικήσεων από τους πιστωτές της, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται ακόμα και η άτακτη πτώχευσή της, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι στο ακραίο σενάριο.

Να σημειωθεί ότι η νέα αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα είχε τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων της εταιρείας, είχε προσκομιστεί στο δικαστήριο έγγραφη παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ενώ περιελάμβανε και αίτημα εξαίρεσης των τραπεζών. Ωστόσο, κατά της αίτησης προστασίας από τους πιστωτές της, τάχθηκαν το ελληνικό Δημόσιο, ο ΕΦΚΑ αλλά και οι πιστώτριες τράπεζες της Folli Follie.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με νομικούς αλλά και παράγοντες της αγοράς, τινάζει στον αέρα οποιοδήποτε σχέδιο εξυγίανσης επιχειρεί η διοίκηση της εταιρείας και για τον λόγο αυτόν εξετάζεται πλέον ποιο άλλο νομικό εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να κερδηθεί χρόνος. Την ίδια ώρα, πάντως, νομικές κινήσεις διεκδίκησης αποζημίωσης και κατά των τραπεζών-αναδόχων των ενημερωτικών δελτίων εισαγωγής της FF στο Χρηματιστήριο Αθηνών και της συγχώνευσης ΚΑΕ με την FF και την ΕΛΜΕC ανακοίνωσε η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση ο οποίος έχει καλέσει προς παροχή εξηγήσεων για διάπραξη κακουργημάτων 10 άτομα που φέρεται ότι έχουν σχέση με την ερευνώμενη υπόθεση. Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση αφορούν αυτά της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Η κλήση αυτή σηματοδοτεί ότι φτάνει στο τέλος του το πρώτο κομμάτι της έρευνας, ενώ εκκρεμεί να αξιολογηθεί η στάση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και άλλα ζητήματα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι των «υπόπτων» προσήλθαν προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας.