Η εικόνα με τις άδειες εξέδρες στο ΟΑΚΑ και την Τούμπα στα παιχνίδια της εθνικής ομάδας με τη Φινλανδία και  την Εσθονία, αλλά και της Εθνικής Ελπίδων με την Αυστρία αντίστοιχα, μάλλον θα έπρεπε να έχει προβληματίσει την ΕΠΟ σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές επιλογές της.

Εχει γίνει αρκετή συζήτηση για την έδρα της Εθνικής και το άδειο ΟΑΚΑ αποτελεί χωρίς αμφιβολία μία απόδειξη ότι η ελληνική ομάδα έχει ανάγκη από μια πιο ζεστή έδρα.

Βέβαια και η σχέση του κοινού με την εθνική ομάδα φαίνεται να έχει κρυώσει. Ο κόσμος ήταν κοντά στην ελληνική ομάδα τα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον θρίαμβο στο Euro 2004. Η συμμετοχή στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010, αλλά και το ταξίδι στα γήπεδα της Βραζιλίας τέσσερα χρόνια αργότερα, η πολύ καλή  πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012, είχαν τονώσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων που γέμιζαν το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οταν όμως ήρθαν τα πέτρινα χρόνια όλα άλλαξαν…

Ωστόσο, αν θεωρήσουμε ότι γίνεται μια προσπάθεια να αναθερμανθεί αυτή η σχέση, τότε θα πρέπει η έδρα της Εθνικής να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο. Μια έδρα ζεστή, που θα ενισχύει πραγματικά τους παίκτες και θα είναι εύκολη η πρόσβαση για τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι η ΕΠΟ δεν πρόσεξε όσο έπρεπε και την προσπάθεια της Εθνικής Ελπίδων για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η εικόνα της άδειας Τούμπας ήταν εξίσου απογοητευτική, κυρίως για τους ποδοσφαιριστές που υποχρεώθηκαν να δώσουν το πιο κρίσιμο ματς σε άδειο γήπεδο. Θα μπορούσε αυτό το παιχνίδι να διεξαχθεί σε γήπεδο κάποιας πόλης της περιφέρειας, το οποίο θα είχε περισσότερο κόσμο που θα ήθελε να δει από κοντά την προσπάθεια των παικτών του Αντώνη Νικοπολίδη.

Οι Αυστριακοί επέλεξαν για το δεύτερο ματς με την Εθνική το γήπεδο της Σεντ Πόλτεν, το οποίο θεωρείται έδρα και από την περασμένη εβδομάδα έχει αρχίσει η καμπάνια για τη διάθεση των εισιτηρίων.