Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων αναφορικά με τις κυβερνητικές ευθύνες στην υπόθεση των χειρισμών που έκανε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος για την είσπραξη των οφειλών της βιομηχανίας λιπασμάτων ELFE,συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Μετά τα δημοσιεύματα των «ΝΕΩΝ» στις 14 και 16 Νοεμβρίου 2018 για τις καταγγελίες Κιτσάκου περί ενήμερων υπουργών της κυβέρνησης για τις αποφάσεις του αλλά και μιας επιστολής – μαϊμού εργαζομένων της ΔΕΠΑ που υπαινισσόταν την ανάγκη συνέχισης της παροχής φυσικού αερίου στο εργοστάσιο της Καβάλας παρά τα χρέη των 120 εκατ. ευρώ, χθες ήλθαν στο φως της δημοσιότητας πρακτικά από συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της επίμαχης εποχής 2015 – 2017.

 

«ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΙ». Οπως προκύπτει από αυτά, σύμφωνα με τις εφημερίδες «Βήμα», «Καθημερινή» και «Ελεύθερος Τύπος», ο Κιτσάκος φέρεται ότι υποστηρίζει πως υπουργοί όπως οι Φλαμπουράρης, Δραγασάκης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Πιτσιόρλας και Τζάκρη ήταν ενήμεροι για την ανοδική τροχιά των χρεών της βιομηχανίας Λαυρεντιάδη προς τη δημόσια επιχείρηση, αλλά και για τους χειρισμούς του στην απόκτηση ακινήτου της ELFE με σκοπό τον συμψηφισμό των οφειλών.

Για την υπόθεση της ΔΕΠΑ – ELFE αναδεικνύεται επίσης και το γεγονός πως παρά τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων κι εργαζομένων της βιομηχανίας σε εταιρείες – φαντάσματα, η δημόσια εταιρεία συνέχιζε να παρέχει κανονικά φυσικό αέριο, ενώ ως προς αυτό συνέβαλαν και δικαστικές αποφάσεις, κατόπιν προσφυγών της εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη προς τη Δικαιοσύνη.

Η ΝΔ με χθεσινή της ανακοίνωση καυτηριάζει: «Καθίσταται πλέον σε όλους ξεκάθαρο ότι ηθικοί αυτουργοί αυτού του πολύ σοβαρού σκανδάλου για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις είναι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες» και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα, οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Τζάκρη και Πιτσιόρλας κατονομάζονται δημόσια από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Θεόδωρο Κιτσάκο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι στιγμής  κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε, καλούνται να πάρουν άμεσα θέση γύρω από αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση που έχει ζημιώσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΠΑ και τελικά τους έλληνες φορολογουμένους».

Τέλος, η ΝΔ καλεί τον ίδιο τον Τσίπρα να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τους χειρισμούς του Κιτσάκου και των υπουργών του.