Επιμένει να… γυροφέρνει τα ελληνικά γήπεδα η Ρεν. Η γαλλική ομάδα που, ως γνωστόν, το καλοκαίρι μέσω της ελεύθερης αγοράς απέκτησε τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Τον σουηδό μέσο που άφησε το σημάδι του στα μέρη μας με τα χρώματα της ΑΕΚ. Ο Γιόχανσον βεβαίως ώς τώρα δεν παίζει πολύ στη νέα του ομάδα. Για την ακρίβεια, το δεύτερο 90λεπτό του στο Σαμπιονά το… έβγαλε μόλις την περασμένη Κυριακή, κόντρα στη Ναντ. Αυτό όμως δεν φαίνεται να λέει πολλά στη Ρεν, η οποία ξαναλέμε ότι επιμένει ελληνικά και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει ξεχωρίσει για τα καλά, και πάλι, έναν ποδοσφαιριστή από το ρόστερ της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, τον Βασίλη Μπάρκα. Tον 24χρονο διεθνή τερματοφύλακα που, όπως φαίνεται, έχει προλάβει να «σκαρφαλώσει» ψηλά στις επιλογές της γαλλικής ομάδας, για τον «άσο». Η παρακολούθηση της πορείας του Μπάρκα μάλιστα από τη Ρεν δεν γίνεται πια από τα μέλη του τμήματος σκάουτινγκ, αλλά από τον ίδιο τον τεχνικό διευθυντή του κλαμπ. Και αυτό για τους γνωρίζοντες λέει πολλά.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είναι βασικός και αναντικατάστατος από τον Μαρίνο Ουζουνίδη τόσο στα εγχώρια όσο και στα ευρωπαϊκά ματς. Μετρά ήδη 18 συμμετοχές στη σεζόν, ενώ μέσω του Σκίμπε πέρασε – έστω για λίγο – και πρώτος στην ιεραρχία των πορτιέρο της εθνικής μας ομάδας. Εκεί όπου συναντά κανείς στον «ανταγωνισμό» του πρόσωπα όπως ο Βλαχοδήμος (Μπενφίκα) και ο Καρνέζης (Νάπολι) που ήδη κάνουν καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο. Και αυτή είναι επίσης μια λεπτομέρεια με ενδιαφέρον. Διότι οι έλληνες τερματοφύλακες με την πάροδο του χρόνου χτίζουν καλό όνομα στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτό το… φλερτ. Και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Γάλλοι δεν πάνε καθόλου καλά στο πρωτάθλημά τους (12οι) έχοντας μία από τις χειρότερες άμυνες ώς τώρα σε ολόκληρο το Σαμπιονά (19 γκολ παθητικό σε 13 αγωνιστικές). Λογικά βεβαίως τον Μπάρκα τον κοιτάζουν – εάν και εφόσον – για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

Εγινε μεγάλη συζήτηση την εβδομάδα που πέρασε για τον νεαρό Γιάννη Κωνσταντέλια (φωτογραφία) του ΠΑΟΚ. Για τον 16χρονο που απασχολεί πολύ σοβαρά την Μπαρτσελόνα. Ολα αυτά σε μια υπόθεση που επί της ουσίας κρατά εδώ και μήνες, από την εποχή που ο μικρός ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να δοκιμαστεί. Οι απαιτήσεις του ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή ήταν ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Η Μπάρτσα, παρότι προφανώς θεώρησε τις αξιώσεις υπερβολικές, δεν έχει αποσυρθεί. Και αυτό κάτι λέει σίγουρα.

Πρόταση της Φούλαμ

Ο Κωνσταντέλιας που είναι όντως ένας από τους πιο ταλαντούχους μικρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξέρει πως πέρα από την Μπαρτσελόνα υπάρχει και άλλη ομάδα που ασχολείται πολύ σοβαρά με την περίπτωσή του. Πρόκειται για τη Φούλαμ, η οποία μάλιστα λέγεται ότι κατέθεσε πρόταση ύψους 500.000 λιρών για τον νεαρό. Πρόταση για trial, για δοκιμή δηλαδή, έχει καταθέσει στον ΠΑΟΚ και η Μπάγερν Μονάχου.

Ο Βασιλάκης

Και μιας και πιάσαμε αυτή την κουβέντα για την generation X του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν είναι μόνο οι μικροί που ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους. Είναι και εκείνοι που βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό απολαμβάνοντας τα προνόμια εκπαίδευσης του υψηλότερου επιπέδου. Για παράδειγμα, ο 17χρονος Κριστιάν Βασιλάκης. Αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών των Μερένχες. Πολύ καλός επιθετικός. Και με… πολλούς θαυμαστές ήδη!

Το γυαλί

Δεν έχετε… παράπονο για την ενημέρωση αναφορικά με το μέλλον του Σάββα Παντελίδη (φωτογραφία). Εδώ και 20 ημέρες έχει δεχθεί το πρώτο τηλεφώνημα από τον Αρη, πολύ πριν ο Ερέρα αφήσει τον πάγκο του στο Βικελίδης. Ο έλληνας τεχνικός ήθελε όντως να αλλάξει εργασιακό περιβάλλον, και ας πέτυχε σπουδαία πράγματα πέρυσι με τον Αστέρα. Στην Τρίπολη, το καλοκαίρι, ενώ οι δύο πλευρές (διοίκηση – προπονητής) συμφώνησαν άμεσα να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, όταν ήρθε η ώρα των μεταγραφών παρατηρήθηκε πολύ μεγάλη απόσταση. Στις… απόψεις. Και στις επιλογές. Κάπου εκεί ήταν που ράγισε και το γυαλί!

Quiz για… αριστερούς

Ο Ινσούα δύσκολα θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό μετά τον Ιανουάριο, επιμένουν κάποιοι ατζέντηδες που δείχνουν να έχουν καλή ενημέρωση για το θέμα. Αριστερό μπακ, όσο και αν δεν το παραδέχεται, είναι πολύ πιθανό να ψάξει και η ΑΕΚ, η οποία πέραν του Χουλτ δεν έχει επί της ουσίας άλλη επιλογή σε αυτήν τη θέση. Πού ενώνονται οι παραπάνω ιστορίες; Βόρεια. Κάπου στη… Σκανδιναβία, σε μια περίπτωση που έχει προταθεί και στους δύο. Και, όπως φαίνεται, αρέσει και στους δύο. Αυτά…