Το κακό τους ημίχρονο θέλουν πάση θυσία να αφήσουν στα αποδυτήρια αύριο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ (18.00 – Cosmote Sports 4) Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ο πρώτος για να κάνει το repeat της μεγάλης νίκης του στην Ευρωλίγκα και ο δεύτερος για να πάρει αυτό που άφησε στη… μέση στην Ευρώπη, το διπλό.

Οι Πράσινοι έχουν πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους και είναι το ξεκάθαρο φαβορί με τον Τσάβι Πασκουάλ να επιμένει στους παίκτες του πως πρέπει να μπουν δυνατά στον αγώνα από το πρώτο κιόλας λεπτό και όχι να περιμένουν να περάσει ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Από την άλλη πλευρά ο Ντέιβιντ Μπλατ που είδε ένα σχεδόν τέλειο πρώτο εικοσάλεπτο και μια άτακτη υποχώρηση της ομάδας του στο δεύτερο μέρος (όταν οι Πράσινοι πήγαν τον αγώνα στη δύναμη) έχει ζητήσει περισσότερη σκληράδα από τους παίκτες του και κυρίως πνευματική συγκέντρωση ιδιαίτερα στα κρίσιμα λεπτά.

Σαφώς και οι δύο προπονητές θέλουν να αποδιοργανώσουν τους ηγέτες των αντιπάλων (Καλάθης – Σπανούλης), κάτι που έκαναν κατά το ήμισυ τις προάλλες, αλλά εδώ θα πρέπει το διάστημα να είναι μεγαλύτερο εάν θέλουν να αποκτήσουν πλεονέκτημα.

Ο νικητής θα μείνει αήττητος στην κορυφή και θα έχει φυσικά και το ψυχολογικό όφελος έναντι του αντιπάλου του.

Γιάννης Λαμπίρης