Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ντέρμπι των Αιωνίων, απλά… άλλαξε περιοχή. Αφησε την ερυθρόλευκη και στρογγυλοκάθισε στην πράσινη, στην ύστατη προσπάθεια του Πέδρο Μαρτίνς και του Ολυμπιακού να «γυρίσουν» ένα δικό τους ματς που κινδύνευαν άμεσα να χάσουν. Δόθηκε λοιπόν η σχετική εντολή και ο Πάπε Αμπού Σισέ πάτησε στο «ζωγραφιστό» παριστάνοντας τον σέντερ φορ. Τον ψηλότερο όλων, που θα μπορούσε με μια εναέρια νίκη του να δημιουργήσει προϋποθέσεις γκολ ή γιατί ακόμη και να το πετύχει ο ίδιος. Οπως και τελικά συνέβη.

Ακριβώς στο 95′ και στην «ξυραφιά» του Ομάρ παράλληλα προς την εστία του Παναθηναϊκού. Πετάχτηκε πρώτος από όλους και έμελλε να είναι αυτός που θα υπέγραφε την ιστορία αυτής της κλασικής μονομαχίας (1-1). Σχεδόν δέκα λεπτά νωρίτερα; Ο Ομάρ σούταρε με δύναμη (86′), ο Σισέ μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλάζοντας την πορεία της… τόσο όσο, αλλά εκεί τον περίμενε η φετινή μοίρα του Ολυμπιακού που δεν λέει να αφήσει τους Πειραιώτες σε ησυχία. Δοκάρι. Δεν σταμάτησε η μπάλα στα 17 τετραγωνικά της εστίας και βρήκε στο σίδερο. Αλλο ένα άσχημο παιχνίδι της τύχης!

Στο ροτέισον

Θα μπορούσε λοιπόν ο σέντερ φορ Σισέ να γυρίσει το ματς ολοκληρωτικά με τις επιδόσεις του ως σέντερ φορ. Κατάφερε έστω να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Για την ακρίβεια όμως αυτό το γκολ του δεν ήταν απλά το 1-1. Ηταν η επίσημη ενημέρωση πως ο Πάπε Σισέ, ο ποδοσφαιριστής που κατέπληξε τους πάντες στην περσινή πρώτη σεζόν του στο μεγάλο λιμάνι, επέστρεψε δριμύτερος. Και έτοιμος να υπερασπιστεί όλα εκείνα τα κεκτημένα που του προέκυψαν τη σεζόν 2017-18. Τότε που αποτέλεσε για τον Ολυμπιακό πιθανότατα το μεγαλύτερο αγωνιστικό κέρδος σε μια χρονιά από εκείνες που να πάνε και να μη γυρίσουν!

Η συμμετοχή του κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν μόλις η 3η στο φετινό πρωτάθλημα. Βρήκε θέση στην 11άδα μόλις την 8η αγωνιστική (Ολυμπιακός – Απόλλων 1-0). Στις 29 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε; Εμενε χαμένος στον κύκλο του ροτέισον των πολύ καλών κεντρικών αμυντικών που διαθέτουν οι Ερυθρόλευκοι. Ή για να το θέσουμε πιο σωστά; Ανάγκασε τον Πέδρο Μαρτίνς να τον κρατήσει σε εκείνον. Διότι ο Πορτογάλος από το καλοκαίρι κιόλας, είχε αποφασίσει πως ο Σισέ θα είναι σημείο αναφοράς στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο 23χρονος όμως με το τεράστιο ταλέντο, σαν να έδινε την εντύπωση πως είχε επαναπαυθεί σε αυτό. Και κάπως έτσι βρέθηκε μεταξύ πάγκου και κερκίδας για το πρώτο κομμάτι της σεζόν. Επαιζαν ο Μιράντα και ο Βούκοβιτς, έπαιζε ο Μεριά, όχι όμως και εκείνος. Μέχρι που μπήκε και δεν ξαναβγήκε.

Στο Μιλάνο

Στην πραγματικότητα το «κουμπί» γύρισε στο Μιλάνο. Στις 4 Οκτωβρίου και στο ματς που ο τεχνικός του Ολυμπιακού κόντρα στη Μίλαν αποφάσισε να προχωρήσει σε 11 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε μια εβδομάδα που είχε ξεκινήσει με το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ και ολοκληρωνόταν με εκείνο στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ. Εκεί μπήκε ο Σισέ στην εξίσωση και για 70΄ ήταν καταπληκτικός κόντρα στον Ιγκουαΐν και την παρέα του. Ενεπλάκη βεβαίως στις φάσεις των γκολ των Ιταλών που έφεραν την ανατροπή, αλλά και πάλι είχε προλάβει να δείξει στον προπονητή του ότι πλέον είναι και πάλι έτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Οχι σωματικά, αλλά πνευματικά. Ο Σισέ του Μιλάνου δεν είχε καμία σχέση με τον Σισέ του καλοκαιριού και των φιλικών αγώνων σε Βέλγιο και Ολλανδία με αντιπάλους την Γκενκ και την Αϊντχόφεν όταν τα αμέτρητα λάθη του έφεραν δύο βαριές ήττες με 4-0.

Στην πραγματικότητα η διαχείριση του τεχνικού τιμ σε αυτή την ιστορία όσο και αν δεν φαίνεται σε μια πρώτη ματιά, ήταν υποδειγματική. Ο 23χρονος μέσα από την «αναμονή» της επόμενης ευκαιρίας βρήκε και τη διάθεση αλλά και τον τρόπο για να πετύχει τη δική του ολική επαναφορά. Και αυτό είναι πια ξεκάθαρο. Ο Μαρτίνς στο πρόσωπό του βρήκε τον ιδανικό παρτενέρ του Γίαγκος Βούκοβιτς. Ο,τι δηλαδή δοκίμαζε από τον… Ιούλιο. Χρειάστηκε να περιμένει λίγο παραπάνω, αλλά σε αυτή την περίπτωση δείχνουν όλοι να είναι πια κερδισμένοι.