Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ επανήλθε, ύστερα από περίπου τρεις εβδομάδες… απουσίας, στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού, ωστόσο αυτό συνέβη για τους… λάθος λόγους. Προκειμένου να ελεγχθεί και να ερευνηθεί το πού ακριβώς βρίσκεται ο ταϊλανδός επιχειρηματίας, ο οποίος έχει εξαφανιστεί και δεν απαντάει ούτε στα SMS που του στέλνει ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο οποίος από την πλευρά του αγωνιά για την υπόθεση, μιας και εκείνος θα βγει περισσότερο χαμένος έχοντας προλάβει να ανακοινώσει συμφωνία πριν από ενάμιση μήνα. Συμφωνία που κοντεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο.

Εκτοτε ο ταϊλανδός επιχειρηματίας παραμένει άφαντος και πλέον η καχυποψία όλων, από τον Αλαφούζο μέχρι το τελευταίο στέλεχος της ΠΑΕ, έχει φτάσει στα μεγαλύτερα επίπεδα. Τι σκέφτονται, όμως, οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος; Τι σκέφτεται ο Δώνης και ο Νταμπίζας; Ανησυχούν; Φοβούνται πως μπορεί να χαλάσει όλο αυτό το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εντός ομάδας και το οποίο σε περίπτωση που πάψει η χρηματοδότηση, όπως συνέβη πέρυσι, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα;

Προς το παρόν τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συμβαίνει. Ούτε σκέφτονται το ιδιοκτησιακό ούτε φοβούνται πως μπορεί να… κλείσει η κάνουλα, μιας και έχουν πάρει εγγυήσεις πως τουλάχιστον αυτή η σεζόν θα βγει με ή χωρίς κάποιον επιπλέον μέτοχο. Με λίγα λόγια, ο Αλαφούζος είχε εγγυηθεί στους Δώνη και Νταμπίζα πως ακόμα κι αν στραβώσει η υπόθεση του Παϊρότζ (εξέφραζε πάντως βεβαιότητα εκείνη την περίοδο πως θα προχωρήσει) ο ίδιος εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος έως και τον Μάιο. Κι έπειτα… βλέπουμε.

Δώνης και Νταμπίζας συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, χωρίς να… ρωτούν και να επεμβαίνουν σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τα διοικητικά του συλλόγου. Ηρεμοι και μακριά από οτιδήποτε δεν αφορά τα αμιγώς αγωνιστικά, έχοντας τους παίκτες δεμένους και τα αποδυτήρια «οχυρωμένα» από καθετί άλλο, θέλουν να συνεχίσουν τη δουλειά που κάνουν έως τώρα και να εξελιχθεί η ομάδα, αποδίδοντας ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια και πετυχαίνοντας τους στόχους της.

Στο διπλό ο Αλτμαν

Για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του ο Ομρι Αλτμαν προπονήθηκε χθες μαζί με τους συμπαίκτες του και μάλιστα έπαιξε και στο οικογενειακό διπλό. Ο Ισραηλινός αγωνίστηκε σε χαλαρούς βέβαια ρυθμούς και χωρίς να πιεστεί, αφού ακόμα δεν είναι έτοιμος.

Πρόβλημα προέκυψε στη χθεσινή προπόνηση με τους Μακέντα και Κολοβέτσιο. Ο έλληνας στόπερ νιώθει ενοχλήσεις στην έσω πλευρά της δεξιάς ποδοκνημικής όπου υπέστη διάταση συνδέσμου στο ματς της περασμένης Κυριακής. Ακολουθεί φυσικοθεραπεία και θα αξιολογείται καθημερινά. Αναμένεται να επανενταχθεί στις προπονήσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο Φεντερίκο Μακέντα δέχθηκε κτύπημα στην αριστερή ποδοκνημική και έχει συνεχιζόμενα συμπτώματα στην περιοχή του δελτοειδούς συνδέσμου. Θα μείνει εκτός προπονήσεων αυτή την εβδομάδα και θα επανενταχθεί στις προπονήσεις την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Θερμή υποδοχή στον Διούδη

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι συμπαίκτες του στον Σωκράτη Διούδη, που έδωσε το «παρών» χθες στο προπονητικό κέντρο και ακολούθησε ήπια φυσικοθεραπευτική αγωγή.

Ο ίδιος αισθάνεται καλά, αλλά το ιατρικό τιμ τού έδωσε οδηγίες για περαιτέρω ξεκούραση και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει ατομικές προπονήσεις ήπιας μορφής. Είναι δεδομένο πως δεν θα αγωνιστεί μέσα στον Νοέμβριο και ο Κότσαρης θα είναι ο πρώτος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 παιχνίδια.