Εχοντας στα χέρια τους την έγγραφη παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, που προσκόμισαν χθες ενώπιον της προέδρου υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, αλλά και με την αποδοχή εξαίρεσης των τραπεζών από τη δικαστική προστασία, οι εργαζόμενοι της Folli Follie διεκδικούν την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς προστασίας του πτωχευτικού κώδικα με νέα αίτηση που κατατέθηκε και η απόφαση επί της οποίας αναμένεται το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα.

Τη νέα αίτηση υπογράφουν σχεδόν 500 εργαζόμενοι και, όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσσός, στην κατάθεση της αίτησης συμφωνεί το σύνολο των 1.300 εργαζομένων της εταιρείας, με δεδομένο ότι η προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της αποτελεί μονόδρομο για να μη χάσουν την εργασία τους. Το αίτημα εκτός της έγγραφης παραίτησης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου προβλέπει και την εξαίρεση των τραπεζών, καθώς ζητήθηκε διαχωρισμός από τους αιτούντες, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουν το δικαίωμα πλειστηριασμού των εμπράγματων εγγυήσεων που κατέχουν έναντι των οφειλομένων από τη Folli Follie, και συγκεκριμένα ποσοστού στα Attica Πολυκαταστήματα.

Στη διάρκεια της συζήτησης στο δικαστήριο οι δικηγόροι της FF υποστήριξαν ότι εάν στην εταιρεία δεν δοθεί προστασία σε διάστημα που δεν θα ξεπεράσει τους τέσσερις μήνες, θα οδηγηθεί σε πτώχευση. Οπως υποστήριξαν, υπάρχει συμφωνία του 53,6% των αιτούντων πιστωτών, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της μπορεί να αποβεί καταστροφική. Υπέρ του να γίνει δεκτό το αίτημα τάχθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και ομολογιούχοι. Κατά, τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές – μάλιστα, οι νομικοί παραστάτες των τραπεζών κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου περί δεδικασμένου.

Παράλληλα, χθες συζητήθηκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών της εταιρείας, μελών της Ενωσης Ελλήνων Επενδυτών, με το οποίο ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εταιρείας ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΟΥΦΟΥ