Σάββας Παντελίδης και Δημήτρης Ελευθερόπουλος είναι από χθες κάτοικοι Θεσσαλονίκης, καθώς επισημοποιήθηκε η συνεργασία τους με Αρη και Ηρακλή αντίστοιχα.

Ο Παντελίδης συμφώνησε για συμβόλαιο ενάμισι έτους και στην παρουσίασή του χαρακτήρισε τον Αρη τοπ κλαμπ στην Ελλάδα, ενώ υποστήριξε πως η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του αποτελεί «μεγάλη πρόκληση».

«Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Θα διατηρήσουμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού, βελτιώνοντας απλώς τις αδυναμίες. Ως άνθρωπος έχω μάθει να μη φοβάμαι, αλλά να δουλεύω συνεχώς. Με την προσπάθεια τη δική μου, των παιδιών και της διοίκησης, αλλά και τη συμπαράσταση των φιλάθλων θα πετύχουμε» είπε ο 53χρονος τεχνικός και αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας:

«Το βασικό είναι να εξασφαλιστεί η έξοδος στην Ευρώπη. Η ομάδα είναι καινούργια και θα χρειαστώ λίγο χρόνο να τη γνωρίσω. Αυτό που θέλουμε σε πρώτη φάση είναι κάθε Κυριακή να εμφανίζεται καλύτερη συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι και στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε πραγματοποιήσει τον στόχο μας».

Παράλληλα έθεσε και κάποιες προϋποθέσεις για να γίνουν όλα αυτά: «Η άποψή μου είναι ότι το παιχνίδι αρχίζει το πρωί της Δευτέρας και τελειώνει Σάββατο μεσημέρι. Οι παίκτες πρέπει να είναι σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να δουλεύουν σκληρά. Αν το κάνουμε όλοι αυτό, τότε θα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να φτάσουμε ψηλά».

Ο Παντελίδης ρωτήθηκε αν θα ωφελήσει το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος: «Η αλλαγή προπονητή έγινε σε καλή περίοδο καθώς έχουμε τουλάχιστον δέκα ημέρες να δουλέψουμε, και το πρόγραμμα δεν είναι πιεστικό όπως αν είχαμε να ετοιμαστούμε για παιχνίδια. Γνωρίζω πάντως την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την ομάδα, ενώ έχω δει τους αντιπάλους».

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε την πρώτη γνωριμία του με τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή και υποστήριξε ότι αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι βελτίωση σε κάποια θέματα: «Δεν είναι απαραίτητες οι αλλαγές, όσο η βελτίωση σε κάποια κομμάτια. Θα δουλέψουμε γι’ αυτό. Η συνύπαρξη νέων αλλά και έμπειρων παικτών είναι το ιδανικό για την επίτευξη ενός στόχου, ο οποίος για τον Ηρακλή είναι ένας και μοναδικός. Αλλωστε με κάποια από τα παιδιά έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν. Μόνο για μια ομάδα σαν τον Ηρακλή θα δεχόμουν να δουλέψω στη Football League».