Σχολική εκδρομή θύμιζε ώς έναν βαθμό το χθεσινό ταξίδι του ΠΑΟΚ στην Κρήτη για το σημερινό (15.00 – Cosmote Sport 1) αγώνα Κυπέλλου με τον Εργοτέλη.

Δεδομένου ότι πολλοί διεθνείς λείπουν στις εθνικές ομάδες αλλά και λόγω της πρόθεσης αποφορτίσει παίκτες που παίζουν συνέχεια, ο Λουτσέσκου πήρε στην Κρήτη μεταξύ άλλων τους νεαρούς Κωνσταντίνο Μπαλογιάννη (19 χρ.), Θεοχάρη Τσιγγάρα (18 χρ.) και Γιώργο Τζοβάρα (19 χρ.) που πιθανότατα θα έχουν και ρόλο παίρνοντας λεπτά συμμετοχής.

Ο πρώτος ήταν μάλιστα στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι στην Ολλανδία. Ενας 19χρονος με πολύ ταλέντο – τον είχαν επιλέξει στην ακαδημία της Αρσεναλ στην Ελλάδα- ο οποίος αν και έπαιζε στη μεσαία γραμμή, ο Λουτσέσκου τον είχε βάλει στο αριστερό άκρο της άμυνας, γιατί δεν είχε τον Βιεϊρίνια στο φιλικό με την ομάδα Κ23 της Γάνδης.

Επαιξε και σε ένα ακόμα παιχνίδι και ο Λουτσέσκου είχε πει τότε ότι θα μπορούσε να γίνει από τους καλύτερους ακραίους αμυντικούς αν το ήθελε, γιατί είναι έξυπνος και μαθαίνει εύκολα. Από τις ακαδημίες του συλλόγου που έχουν αναπτυχθεί σε επαγγελματικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια προέρχονται και οι άλλοι δύο νεαροί άσοι που ταξίδεψαν στην Κρήτη: ο Γιώργος Τζοβάρας, γεννηθείς το 1999, ανήκει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ από το 2015 με καταγωγή από τον Βόλο. Αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και συγκεκριμένα πλάγιος χαφ που παίζει γρήγορα και έχει ιδιαίτερα δυνατό σουτ.

Από την πλευρά του, ο 18χρονος Θεοχάρης Τσιγγάρας (γεννηθείς το 2000) εδώ και οκτώ χρόνια ανήκει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, ενώ πλέον ζει και στο Σπίτι των Ακαδημιών, δίνοντας ένα τέλος στην… ταλαιπωρία του, καθώς από το 2010 που εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ, είχε επιλέξει για χρόνια να πηγαινοέρχεται από την Πορταριά Χαλκιδικής όπου ζούσε με την οικογένειά του.

Μίχελ τέλος, Ουάρντα δανεικός

Παρελθόν αποτελεί ο Λούμπος Μίχελ από τη θέση του μέλους του ΔΣ και του Αθλητικού Διευθυντή του ΠΑΟΚ καθώς οι κυπελλούχοι Ελλάδας έκαναν δεκτή την παραίτησή του και τη θέση του θα πάρει ο Μάριο Μπράνκο. Ο Σλόβακος πρώην ρέφερι θα παραμείνει σε θέση εξωτερικού συμβούλου για θέματα ποδοσφαίρου.

Τέλος, ο Αμρ Ουάρντα έχει βγάλει από τα ρούχα του τον Ραζβάν Λουτσέσκου (δείχνοντας αγωνιστική απειθαρχία τόσο στον αγώνα με τη Βίντι στην Ουγγαρία όσο και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι), και είναι πολύ πιθανόν να δοθεί εκ νέου δανεικός τον Ιανουάριο καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός δεν τον υπολογίζει πλέον.