Με τις μέρες να έχουν περάσει από την ήττα από τον Ατρόμητο, στην ΑΕΚ φαίνεται πως αντιμετωπίζουν με κρύο πλέον μυαλό την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα, αναζητώντας με ηρεμία και χωρίς πανικό, τη λύση για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Η Ενωση έχει ζητήματα που πρέπει να λύσει, όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Η χρονιά έχει δρόμο και αυτό που τονίζουν άπαντες στην ΑΕΚ είναι πως εφόσον η ομάδα μπει δυναμικά στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα έχει την ευκαιρία της για να μαζέψει τη διαφορά από την κορυφή. Στον Δικέφαλο εκτιμούν πως στα παιχνίδια που έρχονται θα υπάρξουν απώλειες βαθμών και από τους υπόλοιπους και έτσι εφόσον η ΑΕΚ κάνει το καθήκον της, θα μπει ξανά στη μάχη για τον τίτλο.

Θέμα Ουζουνίδη όπως διαβάσατε και στο χθεσινό φύλλο δεν τίθεται αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ. Ο έλληνας τεχνικός έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης και αυτό γίνεται σαφές και από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Ο Ουζουνίδης συζήτησε με τα στελέχη της ΑΕΚ για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, τα αίτια που ήρθαν αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα, το κλίμα εντός των αποδυτηρίων και πολλά άλλα.

Το συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι στην ΑΕΚ δεν υπάρχει πανικός, δεν θα παρθούν αποφάσεις για να… διαλυθεί ό,τι χτίστηκε λόγω του -9 και συνεχίζουν όλοι μαζί πιο δυνατά για να τελειώσει ο πρώτος γύρος όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή με το κλίμα ήρεμο.

Εκτός αυτού έγινε κουβέντα και για τη μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ τον Δεκέμβριο. Η Ενωση θα αποκτήσει χαφ με δημιουργικές ικανότητες, περισσότερο ως 8αρι (ο παίκτης που λανθασμένα δεν αποκτήθηκε τον Αύγουστο), ενώ γίνονται σκέψεις και για απόκτηση ακραίου με ικανότητα να σκοράρει και να δημιουργεί για να δώσει περισσότερες λύσεις. Και στόχος είναι οι παίκτες που θα αποκτηθούν να τεθούν στη διάθεση του Ουζουνίδη στο συντομότερο.

Το προσφυγικό μουσείο

Οπως είναι γνωστό, στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα στεγάζεται και το μουσείο του προσφυγικού Ελληνισμού, που θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση και θα αποτελεί ένα από τα στοιχεία που θα προσδίδουν έναν πολιτιστικό και πνευματικό χαρακτήρα στο πρότζεκτ της Νέας Φιλαδέλφειας. Σήμερα το πρωί, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, σε μια εκδήλωση όπου θα δώσει το «παρών» και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Εκεί αναμένεται να βρεθούν επίσης σημαντικά ονόματα του πολιτισμού της χώρας μας, ενώ θα παρουσιαστούν και τα 23 μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του μουσείου. Σε αυτή συμμετέχουν προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού, καθηγητές πανεπιστημίου, άτομα της πολιτικής, της τέχνης και του αθλητισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως ρόλο συντονιστή στην εκδήλωση θα έχει ο Γιώργος Λιάνης.

Στα Σπάτα με απουσίες

Με αρκετές απουσίες πραγματοποιήθηκε χθες η επιστροφή της ΑΕΚ στις προπονήσεις, μετά το ρεπό της Δευτέρας. Εκτός ήταν οι πέντε διεθνείς (Μπάρκας, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης) αλλά και οι Οικονόμου, Κλωναρίδης. Ο έλληνας στόπερ έκανε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο 25χρονος επιθετικός ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης.