«Γύρισα στον Ολυμπιακό για τον κόσμο και για να κερδίσω τρόπαια για εκείνους. Ο δεσμός μας είναι ξεχωριστός. Ετσι θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για εκείνους και για να νικάμε για αυτούς και προσωπικά θα κάνω τα πάντα για να συμβεί αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι ο κόσμος του, οι φίλαθλοί του! Σας δίνουμε όλη την εκτίμησή μας και το χειροκρότημά μας». Τάδε έφη Γιάγια Τουρέ και προφανώς την κατάλληλη στιγμή. Τώρα που οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να αφήσουν πίσω τους το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και σταδιακά να ξαναπατήσουν στις… ράγες για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους στο πρωτάθλημα.

Ο Γιάγια Τουρέ ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει στα γνωστά του στάνταρ απόδοσης. Σε εκείνα που τον κατοχύρωσαν ως έναν από τους καλύτερους κεντρικούς χαφ της τελευταίας 15ετίας σε παγκόσμια κλίμακα. Δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει όμως την ηγετική φυσιογνωμία του. Δεν διάλεξε λοιπόν τυχαία να μιλήσει τώρα. Η χθεσινή του κίνηση να στείλει μέσω των social media αυτό το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση είναι από μόνη της μια πράξη με σημασία. Μια κίνηση «ενωτική» που ο Ολυμπιακός την έχει ανάγκη. Μόνος εναντίον όλων παλεύει και τη φετινή χρονιά. Κόντρα στην ατυχία που δεν του επιτρέπει να καρπωθεί το αποτέλεσμα του ποδοσφαίρου που παράγει, κόντρα σε διαιτησίες, κόντρα σε κλήσεις δικαστών και άλλες ιστορίες εξυγίανσης. Πρέπει να βρει τον τρόπο να αντεπιτεθεί. Και για να συμβεί αυτό, προφανώς πρέπει να ενωθούν όλοι κάτω από τον ίδιο σκοπό. Η σεζόν έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά. Και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βλέπει συνέχεια την τύχη να του γυρίζει την πλάτη.

Στο μεταξύ, από χθες ο Ρέντης σχεδόν… άδειασε, μιας και συνολικά οι διεθνείς των Ερυθρολεύκων με αγωνιστικές υποχρεώσεις φτάνουν στον αριθμό 14. Θα ήταν ένας παραπάνω αν δεν είχε τραυματιστεί ο Αχμέντ Χασάν στο ντέρμπι. Ο Αιγύπτιος, όπως φαίνεται, τη γλίτωσε με μια απλή κάκωση, που χρειάζεται μόνο μερικές ημέρες θεραπείας. Χθες ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε η προπόνηση της – μισής – ομάδας να περιλαμβάνει μόνο γυμναστήριο. Δεν βγήκαν στο γήπεδο. Πήγε στο γυμναστήριο και ο ίδιος και τους χαιρέτησε, αλλά δεν θέλησε να τους μιλήσει.

«Ανεβάζει» μικρούς

Θέλησε όμως από σήμερα κιόλας να γεμίσει το ρόστερ του ώστε να μπορεί να κάνει προπόνηση στα γνωστά επίπεδα. Για τον λόγο αυτόν ζήτησε να ανέβουν στην πρώτη ομάδα έξι μικροί από τα τμήματα υποδομής. Πρόκειται για τους Μποσκουίδη, Πέιο, Γαλούπη, Μαρτίνη, Ξενιτίδη και Φέκκα. Οι Πειραιώτες θα δουλέψουν αρκετά το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, όπως συνηθίζουν στην πρώτη εβδομάδα των εθνικών «διακοπών». Λογικά προς την Παρασκευή θα προγραμματίσουν και κάποιο φιλικό παιχνίδι. Την ίδια στιγμή θα περιμένουν τα νέα από το ιατρικό δελτίο και για τον Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο που, όπως φαίνεται, θα χρειαστεί ακόμη λίγο χρόνο ώστε να επιστρέψει στη δράση. Ο Ισπανός τραυματίστηκε στο Λουξεμβούργο στο ματς με την Ντουντελάνζ και ενώ ήταν ήδη τραυματίας ο Χασάν, σε μια κατάσταση που επί της ουσίας άφησε την ομάδα δίχως σέντερ φορ (στην Ευρώπη) και με μόνο διαθέσιμο τον Δημήτρη Μάνο. Ο Χασάν γύρισε και… ξαναχτύπησε. Το παιχνίδι της τύχης που περιγράψαμε στον πρόλογο.

Είναι μαθημένος στα δύσκολα βεβαίως ο Ολυμπιακός. Μια ομάδα που το DNA της γράφει πρωταθλητισμός. Δεν μπορεί συνέχεια να προκύπτουν εμπόδια. Κάποια στιγμή θα έρθει και… η ευθεία. Και με βάση την αγωνιστική απόδοση των Ερυθρολεύκων αλλά και την εικόνα των άλλων; Αν η ευθεία έρθει σύντομα, τότε οι Πειραιώτες μπορούν μια χαρά να πετύχουν τη δική τους ολική επαναφορά.