Νέο δείγμα της ανομίας, των κενών αστυνόμευσης και της προβληματικής λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί η απόπειρα βομβιστικής επίθεσης, το ξημέρωμα της Τρίτης, στο σπίτι του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα. Μια ένοπλη επίθεση που έρχεται σε συνέχεια  αιματηρών περιστατικών στο κέντρο της Αθήνας, της ανεξέλεγκτης δράσης του Ρουβίκωνα και των επιθέσεων αντιεξουσιαστών στην Ομόνοια και στο Εφετείο Αθηνών χωρίς να υπάρχει ούτε μία σύλληψη. Με κύριο φόβο των διωκτικών Αρχών ότι ενόψει της 17ης Νοεμβρίου και της συμπλήρωσης δέκα ετών από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα υπάρξουν κι άλλες επιθέσεις από αντιεξουσιαστές και «αντάρτες πόλης». Κι αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι αρχικές εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι στην τοποθέτηση βόμβας έξω από την κατοικία του Ντογιάκου προχώρησε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, τότε η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται και άλλα χτυπήματα τις επόμενες ημέρες από τις οργανώσεις Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών και Επαναστατική Αυτοάμυνα που παραμένουν ενεργές.

Στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης υπήρξαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε εφημερίδα και ιστότοπο, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20′ στην οδό Αδραμυττίου στον Βύρωνα. Με σαφή προειδοποίηση ότι δεν είναι φάρσα. Αμέσως αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου και διεπίστωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, που δεν εξερράγη, είχε τοποθετηθεί σε χύτρα ταχύτητας που βρισκόταν μέσα σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας η οποία είχε κλαπεί την Κυριακή πάλι από την περιοχή του Βύρωνα. Ομως η μοτοσικλέτα είχε πέσει λόγω του αέρα και αυτό, φαίνεται, προκάλεσε μετακίνηση της εκρηκτικής ύλης (περίπου μισό κιλό πυρίτιδας) με αποτέλεσμα να μην πυροδοτηθεί.

Νέα οργάνωση; Η χρήση της συγκεκριμένης ύλης από τους δράστες που θα οδηγούσε σε έκρηξη σχετικά μεσαίας ισχύος όπως και ορισμένα άλλα ευρήματα οδηγούν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο συμπέρασμα ότι ίσως η επίθεση στην κατοικία του Ντογιάκου ήταν το πρώτο χτύπημα μιας νέας οργάνωσης αντιεξουσιαστών. Πιθανόν ως μίμηση αρχικών επιθέσεων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Σημειώνεται ότι την περίοδο 2008-2010 οι Πυρήνες είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες παρόμοιες επιθέσεις με χύτρες, ενώ ποσότητες πυρίτιδας από πυροτεχνήματα («γουρούνες») είχαν βρεθεί στη γιάφκα που είχε εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. τον Σεπτεμβριο του 2009 στο Χαλάνδρι. Τα περισσότερα μέλη της εν λόγω οργάνωσης έχουν αποφυλακιστεί, ενώ ηγετικά μέλη της που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού υποστηρίζουν ότι δεν θα προχωρήσουν σε άλλη ένοπλη ενέργεια.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν και το ενδεχόμενο δράσης της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που εμφανίστηκε το 2013 με επίθεση στα γραφεία της ΝΔ (τότε στη Λεωφόρο Συγγρού). Αρχικά η συγκεκριμένη οργάνωση προχωρούσε σε επιθέσεις με Καλάσνικοφ και ρουκέτες (σε κατοικία γερμανού πρεσβευτή), όμως τα τελευταία χρόνια προχώρησε σε βομβιστικές επιθέσεις (γραφεία ΣΕΒ, υπουργείο Εργασίας). Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει εξαρθρωθεί κι η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα που έχει προχωρήσει σε επιθέσεις, αλλά μόνο με όπλα και χειροβομβίδα, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην πρεσβεία του Μεξικού και στη γαλλική πρεσβεία.

Ο Ντογιάκος. Τα τελευταία χρόνια ο Ντογιάκος είχε χειριστεί σειρά υποθέσεων, όπως η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το παραδικαστικό κύκλωμα, τμήμα της υπόθεσης των ομολόγων κ.λπ. Ωστόσο υπήρχε αναφορά του ονόματός του σε ορισμένα κείμενα αντιεξουσιαστών. Οπως αυτό των Πυρήνων τον Νοέμβριο του 2016 για τη βομβιστική επίθεση με στόχο την κατοικία στην οδό Ιπποκράτους της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, όπου υπήρχε αναφορά για τον Ντογιάκο ως «μέλος εγκληματικής οργάνωσης παραδικαστικού κυκλώματος που αθωώνει επιχειρηματίες». Ακόμη επικρίθηκε από αναρχικούς γιατί είχε προχωρήσει σε αρνητικές εισηγήσεις για αναστολή εκτέλεσης ποινών άλλου «αντάρτη πόλης».