O εξηλεκτρισμός της Opel προχωρεί με γοργούς ρυθμούς χάρη στην πρόσβαση της φίρμας στις προηγμένες πλατφόρμες και τεχνολογίες του Groupe PSA. Ειδικότερα, τέσσερα οχήματα θα είναι ήδη ηλεκτροκίνητα το 2020. Μεταξύ αυτών το νέο Corsa σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση μπαταρίας και το Grandland X PHEV, το πρώτο plug-in υβριδικό της Opel. Επίσης, η εταιρεία θα φέρει συνολικά οκτώ νέα μοντέλα στην αγορά την επόμενη διετία, ενώ θα υπάρχει μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο Opel το 2024.

Seat: Αύξηση στις πωλήσεις 47%

Εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 47% καταγράφει στο πρώτο 10μηνο της χρονιάς η Seat στην ελληνική αγορά. Με 2.493 συνολικές ταξινομήσεις (1.693 το 10μηνο του 2017) η μάρκα καταγράφει συνολικό μερίδιο αγοράς 2,7%. Στις λιανικές ταξινομήσεις η αύξηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού με 1.235 ταξινομήσεις η μάρκα καταγράφει μερίδιο λιανικής 2,97% και αύξηση σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 50%.

Στη γραμμή παραγωγής η BMW Z4

Ενα από τα πιο δημοφιλή ρόουντστερ μοντέλα, η BMW Z4 επιστρέφει και ήδη βρίσκεται σε φάση παραγωγής. Το σπορ, διθέσιο μοντέλο – στη φωτογραφία το πρώτο μοντέλο – βγήκε και επίσημα την περασμένη Παρασκευή από τη γραμμή παραγωγής της Magna Steyr στην Αυστρία. Μάλιστα, στο ίδιο εργοστάσιο θα παράγεται και η νέα Toyota Supra, μια και το εξίσου σπορ μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας εξελίχθηκε σε συνεργασία με την BMW.

Το νέο DS 3 Crossback στην Ελλάδα

Το νέο DS 3 Crossback, μετά την πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου στην Αθήνα, την Αυτοκίνηση 2018. Το γαλλικό μοντέλο διαθέτει τον πιο σύγχρονο κινητήρα της φίρμας, τον PureTech βενζινοκινητήρα, που αποδίδει 155 ίππους και συνδυάζεται με το EAT8 αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων. Η γκάμα του PureTech των 1,2 λίτρων προσφέρει επίσης τις εκδόσεις των 100 και 130 ίππων, που είναι σύμφωνες με τα πρότυπα ρύπων Euro 6.2. Οι επιλογές ντίζελ περιλαμβάνουν τις δύο εκδόσεις του συνόλου του 1,5 λίτρου BlueHDi με απόδοση 100 και 130 ίππους.