Αρκετά νεύρα φαίνεται πως έχουν τελευταία οι παίκτες της ΑΕΚ, με κάποιες συμπεριφορές να έχουν κάνει άσχημη εντύπωση στη διοίκηση της ομάδας. Η κίνηση του Τσόσιτς να τραβήξει από την κοτσίδα τον Χουλτ στο ματς του Μονάχου σχολιάστηκε αρνητικά από όλους, ενώ όπως μαθαίνω στον Δημήτρη Μελισσανίδη δεν χτύπησε καλά ούτε η αντίδραση του Λιβάγια στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Κροάτης απευθυνόμενος προς τον πάγκο ζήτησε… αλλαγή ύστερα από μια λάθος υπόδειξη του διαιτητή. Ενας Λιβάγια που ήδη έχει δεχθεί πρόστιμο για πειθαρχικό παράπτωμα, μετά την αποβολή του κόντρα στη Βίντι. Ποιος θα τραβήξει το αφτί σε όσους το παρατραβούν και τι άραγε κάνει ο υπεύθυνος του τμήματος; Μόνο να διαμαρτύρεται στους διαιτητές γνωρίζει;

Μπασινάς

Νέα ήθη και έθιμα στην εθνική ομάδα από τον Αγγελο Μπασινά. Ο άμεσος συνεργάτης του Αγγελου Αναστασιάδη και τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων ξεκαθάρισε χθες ότι όποιος θέλει να μάθει κάτι, αντί να γράφει φήμες, να επικοινωνεί μαζί του. Να δούμε, λοιπόν, ποιοι θα καλούν τον Μπασινά και το κυριότερο, τι θα απαντά ο άλλοτε άσος.

Σκέφτηκε τις Ελπίδες

Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν έκρυψε πως είχε περάσει από το μυαλό του στις πρώτες κλήσεις που έκανε ως ομοσπονδιακός να καλέσει και παίκτες από την Ελπίδων, αλλά όπως άκουσα να λέει, «αμέσως σκέφτηκα ότι έχουν τα μπαράζ για πρόκριση στην τελική φάση και ενημέρωσα τον Αντώνη Νικοπολίδη ότι δεν πρόκειται να του πάρω κανέναν παίκτη» εξήγησε ο τεχνικός.

Ενδιαφέρον

Δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης του Παναθηναϊκού που τελειώνοντας το ματς στο Φάληρο το βράδυ της Κυριακής να μη ρώτησε πριν από οτιδήποτε άλλο πώς είναι ο Σωκράτης Διούδης. Και χθες όλοι επικοινώνησαν μαζί του, ενώ κάποιοι τον επισκέφθηκαν το πρωί. Ο τερματοφύλακας έκανε νέες εξετάσεις και το απόγευμα πήρε εξιτήριο. Μένει να φανεί πλέον πόσο θα λείψει από τα γήπεδα, σε μια σεζόν που έως τώρα πήγαινε εξαιρετικά για τον Διούδη.

Βραβεία

Η εκδήλωση του ΠΣΑΤ και η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων ήταν χθες αφιερωμένη στη μνήμη των Ανδρέα Μπόμη και Νίκου Αντωνιάδη. Απόλυτα λογικό, καθόσον οι δύο διακεκριμένοι δημοσιογράφοι μόλις πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή. Τι μου είπε άνθρωπός μου που βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο Μουσείο της Ακρόπολης; Πως η αίθουσα δεν είχε πολύ κόσμο, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Και όσοι ήταν μέσα, έδειχναν πολύ συγκινημένοι. Τι άλλο; Το πρώτο βραβείο πήγε σε έναν μαχητή της ενημέρωσης από την Κρήτη, τον Γιώργο Δρακάκη, που παλεύει για την είδηση στα Χανιά. «Οταν η χούντα διέλυσε τις ομάδες των Χανίων», ήταν ο τίτλος της εμπεριστατωμένης έρευνας του συναδέλφου, ένα ρεπορτάζ που ακουμπούσε και κοινωνικά θέματα και μπράβο που βραβεύονται τέτοια κείμενα και δημοσιογράφοι που δεν ζουν μόνιμα στην πρωτεύουσα.

Τένις

Σε «άνοιγμα δρόμων στα Βαλκάνια» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τένις Σπύρος Ζαννιάς, στην παρουσίαση του τουρνουά της ATP στη Σόφια, με τη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά και άλλων σημαντικών αθλητών. Ηταν μία κοινή παρουσίαση με εκπροσώπους της βουλγαρικής, αλλά και σερβικής ομοσπονδίας και ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ αναφέρθηκε στην προοπτική να διεξαχθεί ένα τέτοιο τουρνουά και στην Ελλάδα, με την παρουσία τόσο του Τσιτσιπά όσο και της Μαρίας Σάκκαρη. Ο  Σπύρος Ζαννιάς υποστήριξε πως οι συνθήκες στη χώρα μας είναι πλέον ώριμες για κάτι τέτοιο και ήδη έχουν αρχίσει οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση πως Τσιτσιπάς και Σάκκαρη θα ενισχύσουν τις εθνικές ομάδες, ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το ηθικό δίδαγμα του Γιάννη

Πού και πώς ορίζεται η διαφορά ανάμεσα στην καλή και στη μεγάλη ομάδα; Υπάρχουν διάφορες εκδοχές και χθες τα ξημερώματα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λάνσαρε τη δική του. «Δεν θέλουμε να θεωρούμαστε απλώς μια καλή, αλλά μια μεγάλη ομάδα, και μεγάλες είναι οι ομάδες που μπορούν να επιστρέφουν ύστερα από μια ήττα ή όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ» είπεν και ελάλησεν ο έλληνας φόργουορντ μετά την εκτός έδρας νίκη των Μπακς επί των Νάγκετς με 121-114.

Τα Ελάφια, που προέρχονταν από την ήττα από τους Κλίπερς, ανέκαμψαν, άλωσαν το Ντένβερ ύστερα από οκτώ αποτυχημένες απόπειρες και φιγουράρουν στο Νο 2 της Ανατολής με ρεκόρ 10-3. Κόντρα στους Νάγκετς και τον Γιόκιτς, ο Αντετοκούνμπο αστόχησε και στις πέντε βολές που εκτέλεσε, αλλά άγγιξε το triple double div (21 π., 9 ρ., 8 ασ.) και όπως… απείλησε ο τζένεραλ μάνατζερ των Μπακς Τζον Χορστ, «σε λίγο καιρό όλο το ΝΒΑ θα αρχίσει να τρέμει και τα τρίποντά του!».

Επί του παρόντος, πάντως, ο Γιάννης έχει 2/26 από τη μεγάλη άρκτο!