Ο Πανιώνιος ήταν εντυπωσιακός στα Πηγάδια και κατάφερε να πετύχει σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ξάνθης με 1-0. Οι Kυανέρυθροι έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων της ακριτικής ομάδας, με τον Γιώργο Μασούρα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου έκανε άνω – κάτω την αμυντική γραμμή της Ξάνθης και με το ωραίο γκολ που πέτυχε στο 36′ χάρισε στην ομάδα του τη νίκη και τρεις πολύτιμους βαθμούς. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 27′, με την εμφάνισή του να χαρακτηρίζεται ηγετική. Ο Πανιώνιος έφτασε τους 14 βαθμούς έπειτα από δέκα αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ η Ξάνθη έμεινε στους 18 πόντους.

Ο Μασούρας αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον Παναγιώτη Κόρμπο, ο οποίος στάθηκε άτυχος στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό, καθώς υπέστη συντριπτικό κάταγμα ζυγωματικού και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Παράπονα

Η Ξάνθη από την πλευρά της εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία, με τον τεχνικό της ακριτικής ομάδας Μίλαν Ράσταβατς να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις του διαιτητή Κομίνη. Μάλιστα η Ξάνθη εξέδωσε και ανακοίνωση… προσευχή για τη διαιτησία αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αγιος ο Θεός, Αγιος Ισχυρός, Αγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς. Κύριε, ελέησον ημάς».

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του προπονητή της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς, ο σέρβος τεχνικός υποστήριξε μετά το τέλος του αγώνα: «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ήττα για εμάς γιατί παίζαμε κόντρα σε πολλούς αντιπάλους. Το είδατε και εσείς. Είναι όμως μόνο μια ήττα και θα βρούμε τον τρόπο να την ξεπεράσουμε».

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός του Πανιωνίου Ζοσέ Ανιγκό εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη της ομάδας του κι επισήμανε ότι η ομάδα του είχε ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει δύο ή τρία γκολ. Μας άξιζε η νίκη». Στάθηκε επίσης και στην κλήση του νεαρού άσου στην εθνική μας ομάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μασούρας είναι ένας πολύ καλός παίκτης και είναι λογικό να παίζει στην Εθνική. Μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα».

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Σιλά (33′ Αλμέιδα), Κασάδο, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Καντά (56′ Σαρπόνγκ), Κίκε (46′ Κάστρο), Γέντρισεκ, Ντουρίτσκοβιτς.

Πανιώνιος: Κότνικ, Κότσιτς, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κούρντι, Κεϊτά, Πίρις, Μασούρας, Οικονομίδης (74′ Παπαγεωργίου), Τσιλούλης (85′ Καμαρά), Ντουρμισάι.