Aλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας, λέει μια παροιμία, το νόημα της οποίας επιβεβαιώθηκε προχθές στην Οπάβα: άλλα μάτια είχε ο τσεχικός λαγός κι άλλα η σαλονικιά κουκουβάγια!

Αλλα μάτια στο σημάδι και άλλα στα… τρίποντα: η Οπάβα άρχισε το ματς με 9/9 και σφυροκόπησε ανελέητα τον ΠΑΟΚ, αλλά όσο περνούσε η ώρα το έργο γυριζόταν από την ανάποδη και στο φινάλε η αντιδιαστολή υπήρξε πειστική: 12/35 οι Τσέχοι, που έμοιαζαν όντως με τους… λαγούς στις κούρσες του στίβου, ρεκόρ με 16/30 ο Δικέφαλος!

Αχ αυτά τα τρίποντα λοιπόν!

Αχ και βαχ, άλλωστε τις τελευταίες ημέρες βαράνε οι βιολιτζήδες ασίκικο σκοπό, απανταχού της μπασκετικής γης και δη στο ΝΒΑ, όπου πολλές ομάδες εκτελούν περισσότερα τρίποντα παρά δίποντα: οι Σέλτικς είχαν 24/55 κόντρα στους Μπακς κι αυτοί με τη σειρά τους έβαλαν 22/56 εναντίον των Κινγκς.

Το προχθεσινό ματς, το οποίο προσπόρισε στον ΠΑΟΚ τη δεύτερη νίκη του (μετά τις τρεις απανωτές ήττες), ήταν πολλώ λογιώ περίεργο: η Οπάβα αποτελεί μια αντισυμβατική ομάδα και συνάμα μια μοναδική περιπτωσιολογία, υπό την έννοια ότι δεν έχει ξένους παίκτες!

Σε τέτοιες περιπτώσεις ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος να πάει στράφι το scouting και να στραβώσει η υπόθεση, όπερ και εγένετο: στους προηγούμενους τέσσερις αγώνες οι Τσέχοι σούταραν με ποσοστό 29% στα τρίποντα και προχθές μπήκαν αγριεμένοι και έβαλαν με το καλημέρα 9 στα 9!

Ε, ύστερα ήρθαν μαζεμένα τα… άλφα του ΠΑΟΚ: αντίδραση, αυτοσυγκέντρωση, άμυνα, απάντηση στα τρίποντα και αυτό το τετράπτυχο έφτανε και περίσσευε για να ανατραπεί το σκηνικό και να… μπουκάρει κι ο κόσμος!

Αλλοι φίλαθλοι πήγαν επί τούτου, άλλοι καθ’ οδόν προς τη Βουδαπέστη (με τη λογική δυο σε συσκευασία ενός, ελέω και του σημερινού ποδοσφαιρικού

αγώνα με τη Βίντι) και τέτοιες πιένες ο δόλιος ο μπασκετικός ΠΑΟΚ δεν τις γνωρίζει ούτε στην Πυλαία!