Mια ομάδα τουριστών παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις ερ-γασίες ανακαίνισης στο Big Ben. Η πολυσυζητημένη αυτή ανακαίνιση θα διαρκέσει τρία περίπου χρόνια και ξεπερνάει το ποσό των 29 εκατομμυρίων στερλινών. Η μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουέστμινστερ, δεν ξέρω για ποιον λόγο, έτσι όπως τα κοιτούσα, μου θύμιζαν κάτι από παιδικά παραμύθια. Η πρωθυπουργός Τερίζα Μέι «χτύπησε» ενοχλημένη πάνω στα καλογυαλισμένα μάρμαρα του γραφείου της τα αγαπημένα κόκκινα γοβάκια της. Η Τερίζα Μέι πιστεύει, όπως και πάρα πολλοί άλλοι συμπατριώτες της, ότι το περίφημο ρολόι δεν είναι δυνατόν να σιγήσει για τόσο μεγάλο διάστημα. Οι εργασίες πρέπει να γίνουν σε αρκετά πιο γρήγορους ρυθμούς. Οσο για τους οπαδούς του Brexit; Μμμ! Για όλους αυτούς μοιάζει αδιανόητη η προοπτική να μην ηχήσει το Big Ben με σκοπό να σημάνει την έξοδο της Γηραιάς Αλβιώνας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019. Οι τουρίστες που έχουν κατακλύσει το Λονδίνο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, σταματούν αρκετές φορές μπροστά σε μια άλλη τεράστια έκταση, η οποία «βλέπει» στη Halkin Street και στην Grosvenor Crescent. Εκεί λοιπόν χτίζεται ένα από τα πολυτελέστερα και μεγαλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο. Πρόκειται για ένα ακόμα πολύτιμο «κομμάτι» στην αλυσίδα των Peninsula Hotels. Η νέα μονάδα φιλοξενίας αναμένεται να κοστίσει ένα μυθικό ποσό. Το design βασίζεται στην ιταλική Αναγέννηση. Το νέο Peninsula London αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2021. Την κατασκευή του έχει αναλάβει η Hopkins Architects. Η θέα στο Hyde Park Corner και το Wellington Arch είναι θεαματική!

Εκδήλωση της Rolex Hellas για τα 40 χρόνια συνεργασίας με το άθλημα του τένις

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι η Rolex Hellas γιόρτασε τη συμπλήρωση των 40 χρόνων συνεργασίας της Rolex με το άθλημα του τένις. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ως εκλεκτή καλεσμένη η Μαρία Σάκκαρη, η νέα ανερχόμενη τενίστρια, η οποία τα τελευταία χρόνια μάς προσφέρει συνέχεια στιγμές εθνικής υπερηφάνειας.

Η συνεργασία της Rolex με το τένις ξεκίνησε το 1978, όταν έγινε ο επίσημος χρονομέτρης του πρωταθλήματος Wibledon, του πρώτου τουρνουά τένις σε γρασίδι, που σήμερα χαρακτηρίζεται ως το πρωτάθλημα τένις με το υψηλότερο κύρος.

Στην πορεία ακολούθησαν και άλλες κορυφαίες συνεργασίες, με τη Rolex να αποτελεί τον  Χορηγό Τίτλου – Title Sponsor ή τον Επίσημο Χρονομέτρη – Official Time Κeeper σε πολλά κορυφαία τουρνουά τένις, όπως το Australian Open, το Rolex Monte Carlo Masters, το Rolex Paris Masters και πρόσφατα το αμερικάνικο τουρνουά US Open, που σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο και ισχυροποίησε περαιτέρω τους δεσμούς της Rolex  με το τένις.

Το πάθος για υπεροχή, η συνεχής επιδίωξη της τελειότητας, η απόλυτη ακρίβεια εκφράζουν τη φιλοσοφία που διέπει αυτό το άθλημα και συνδέονται άμεσα με τις αξίες της Rolex.

Kορυφαίοι εκπρόσωποι του αθλήματος είναι πρεσβευτές της Rolex. Ανάμεσά τους ονόματα όπως η Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, η Garbine Muguruza, ο Juan Martin del Porto και ο Dominic Thiem και βεβαία ο Ελβετός Roger Federer, οποίος αποτελεί ηγετική μορφή του παγκόσμιου τένις, με επιδόσεις που τον έχουν φέρει σχεδόν στη σφαίρα του θρύλου. Θεωρείται ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών, έχοντας κατακτήσει το ρεκόρ των 20 τίτλων Grand Slam.

Η νέα γενιά αθλητών

Το άθλημα του τένις στην Ελλάδα, όπως επεσήμανε η Ηρώ Βαχάρη, εκπρόσωπος της Rolex Ελλάδος, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και γνωρίζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Οι νέοι έλληνες αθλητές με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους έχουν φέρει στο προσκήνιο το ελληνικό τένις προάγοντάς το σε παγκόσμιο. Η Rolex Ελλάδος μέσα στο πλαίσιο των παγκόσμιων προκλήσεων στο άθλημα του τένις είναι υπερήφανη και επαινεί τους νέους έλληνες αθλητές για την αποφασιστικότητά τους και το ήθος τους.

Στη Μαρία Σάκκαρη, η οποία το 2018 κατέγραψε την υψηλότερη επίδοση στην καριέρα της, φτάνοντας στην 29η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και έχοντας διακριθεί σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως το Australian Open, το Roland Garros, το Wimbledon και το US Open, η Rolex Ελλάδος αναγνωρίζει το όραμα, την αφοσίωση και την αστείρευτη θέλησή της.