«Aκόμα δεν τον είδαμε και Γιάννη τον βαφτίσαμε» λέει μια παροιμία, το νόημα της οποίας επιβεβαίωσε, άθελα και προς θλίψιν του, ο Αρης κόντρα στον ΠΑΟΚ. Απλώς στην προκειμένη περίπτωση η παροιμιώδης φράση υπέστη μια μικρή παραφθορά, καθότι (οι Αρειανοί) ακόμα δεν τον είδανε και σκόρερ τον βαφτίσανε!

Τον Χαμζά Γιουνές εννοώ, που δεν φταίει ο δόλιος και πάντως φταίει λιγότερο απ’ όσο ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που απέκρουσε το πέναλτι του τυνήσιου επιθετικού και απέτρεψε το… 3-1!

Οχι δεν κάνω λάθος, ούτε… παραφρόνησα: το γράφω αυτό διότι όταν ο Γκοβέρι καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Μπρούνο Γκάμα έπεσαν πάνω του οι μισοί συμπαίκτες του και πανηγύριζαν τόσο έξαλλα, ώστε για μια στιγμή πίστεψα ότι είχε συμβεί αυτό που λέγαμε παλιά…

Πέναλτι και γκολ – γκολ!

Το πέναλτι καταλογίσθηκε, το γκολ δεν σημειώθηκε και το 1-1 δεν έγινε… 3-1, ούτε καν 2-1. Τουναντίον έπειτα από είκοσι λεπτά το 1-1 έγινε 1-2 και ούτως ειπείν, ο ΠΑΟΚ φιγουράρει ως το αφεντικό όχι μονάχα της πόλης, αλλά – μέχρι αποδείξεως του εναντίου – και ολόκληρης της χώρας, την οποία παρεμπιπτόντως έχει να διαφεντέψει εδώ και τριάντα τρία χρόνια… Στο τέλος της ημέρας ο μεν ΠΑΟΚ δραπέτευσε από το γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης με την έβδομη απανωτή νίκη του σε ισάριθμους αγώνες της φετινής σεζόν, ο δε Αρης συνειδητοποίησε με σκληρό τρόπο τι ακριβώς σημαίνει η Θεία Δίκη!

Ο Πασχαλάκης άπλωσε το καλό τραπεζομάντιλο για να καθίσει και να φάει τον αγλέορα ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος επιβεβαίωσε διά μίαν εισέτι φοράν ότι είναι ένας serial killer, χώρια που ηρωοποιείται κιόλας διότι σκόραρε δυο φορές όχι απέναντι σ’ όποιον κι όποιον αντίπαλο, αλλά στον… ακατονόμαστο όπως ένθεν και ένθεν χαρακτηρίζεται ο βιωματικός αντίπαλος.

Τα υπόλοιπα από εδώ και πέρα θα τα βρει η υπηρεσία…