Με αναμμένες μηχανές από το παιχνίδι κόντρα στην Γκραν Κανάρια, αλλά και με το περσινό παρ’ ολίγον πάθημα να γίνεται μάθημα, ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο στο ΟΑΚΑ κόντρα στο Λαύριο (108-63). Πέρυσι οι πρωταθλητές είχαν χρειαστεί δύο παρατάσεις για να νικήσουν (120-118) την ομάδα του Χρήστου Σερέλη και ο Τσάβι Πασκουάλ δεν το είχε ξεχάσει.

Ετσι οι γηπεδούχοι έκοψαν τον… βήχα από το πρώτο μέρος στους φιλοξενουμένους, τους οποίους «έπνιξαν» στην άμυνα και τους επέτρεψαν μετά βίας να σκοράρουν 23 πόντους, ενώ το ταμπλό έδειχνε στο πρώτο εικοσάλεπτο το επιβλητικό 62-23, με τους παίκτες του Τριφυλλιού να έχουν 19 ασίστ (και μόλις 2 λάθη) στο σχεδόν τέλειο πρώτο ημίχρονο, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και στο +42 (71-29 στο 25′). Ο Πασκουάλ ξεκούρασε τον ΝτεΣόν Τόμας, ενώ έβαλε δύσκολα στους δύο πρώην παίκτες του που τώρα παίζουν στο Λαύριο, καθώς ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πέτυχε μόλις ένα καλάθι στα περίπου 8 λεπτά που αγωνίστηκε ενώ ο Μιχάλης Λούντζης ούτε πόντο σε 18 λεπτά.

Εμπιστοσύνη

Ο καταλανός τεχνικός δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη φέτος στον Ντίνο Μήτογλου, στον οποίο δίνει μεγάλο χρόνο συμμετοχής και στην Ευρωλίγκα. Με 15 πόντους (6/8 δίπ., 1/3 τρ.) και 9 ριμπάουντ, αλλά και μία ασίστ και ένα κόψιμο, ο νεαρός φόργουορντ ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός σούταρε με 73% στα δίποντα και 75% στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας σκοράρει μάλιστα οι 11 από τους 12 παίκτες του.

Πολύ καλοί και οι Παππάς (15 π.), Παπαπέτρου (12 π.) και Λεκαβίτσιους (12 π., 7 ασίστ), ενώ από το Λαύριο ξεχώρισαν ο Μιλόσεβιτς (10 π.) και ο Κουζέλογλου (8 π., 13 ριμπ.).