Ο νόμος του Πρίγιοβιτς ίσχυσε και στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει την ανατροπή επικρατώντας του Αρη με 2-1 με δύο γκολ του Σέρβου, κάνοντας το 7/7 στο πρωτάθλημα και το μεγαλύτερο ίσως βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε και πάλι μεγάλους πρωταγωνιστές τους δύο παίκτες που είχαν κρίνει ουσιαστικά τα δύο προηγούμενα ντέρμπι της σεζόν.

Τον Πρίγιοβιτς, που είχε πετύχει και τα δύο γκολ κόντρα στην ΑΕΚ, και τον Πασχαλάκη, που είχε κρατήσει το μηδέν στη νίκη του Δικεφάλου στον Πειραιά επί του Ολυμπιακού.

Ο πρώτος σκόραρε και πάλι δις στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που επέστρεψε έπειτα από τεσσεράμισι χρόνια και ομόρφυνε το πρωτάθλημα, ενώ ο δεύτερος είχε κομβικές αποκρούσεις, με αποκορύφωμα το πέναλτι του Γιουνές που εξουδετέρωσε στο 66′ και με το σκορ στο 1-1, επιτρέποντας στην ομάδα του να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης.

Το ρεκόρ συνεχίζεται

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ήδη ρεκόρ σε ξεκίνημα πρωταθλήματος, με επτά νίκες στους πρώτους επτά αγώνες, έχοντας νικήσει μεταξύ άλλων τον ΟΦΗ στην Κρήτη, τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και φυσικά τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό στον Πειραιά και ΑΕΚ στην Τούμπα, και αν ξεπεράσει την ερχόμενη Δευτέρα χωρίς απώλειες και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη, θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει τον πρώτο γύρο ακόμα και με 15/15 νίκες, αριθμοί πρωτόγνωροι ακόμα και για τις εποχές που ο ΠΑΟΚ είχε αναδειχθεί πρωταθλητής και είχε πολύ μεγάλες ομάδες.

Και δεν είναι μόνο οι νίκες και οι επιτυχίες, αλλά και τα σημάδια που δείχνουν φέτος ότι είναι η χρονιά του Δικεφάλου. Λίγα λεπτά πριν από το νικητήριο γκολ του Πρίγιοβιτς, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει σηκώσει τον Νίκο Καρέλη για να προχωρήσει σε αλλαγή του σέρβου επιθετικού.

Για περίπου δύο λεπτά δεν υπάρχει διακοπή στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο παίκτης να μείνει εντός αγωνιστικού χώρου και να πετύχει το νικητήριο γκολ (84′) με προβολή, αξιοποιώντας την εξαιρετική σέντρα – φαρμάκι του Ελ Καντουρί, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει ιδανικά ο Ουάρντα.

Ο τελευταίος ήταν μετά τους δύο… Μεγαλέξαντρους του Δικεφάλου του Βορρά, ο παίκτης – κλειδί που θα μπορούσε βέβαια να εξελιχθεί σε μοιραίο, αλλά τελικά έπαιξε τον ρόλο του και με την μπαλιά στον Ελ Καντουρί που σέντραρε για τον Πρίγιοβιτς, αλλά και με τη συνολική παρουσία του που έκανε τη διαφορά. Μπήκε στη θέση του Ζαμπά που ήταν κακός και έδωσε ισορροπία στον ΠΑΟΚ.

Θυμίζουμε ότι ο Αιγύπτιος έκανε το πέναλτι πάνω στον Μπρούνο Γκάμα, με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται ότι δεν υπάρχει παράβαση, αλλά τον ιταλό ρέφερι Ντανιέλε Ντόβερι να χρεώνει στον Ουάρντα το πώς έβαλε το χέρι του πάνω στο μαρκάρισμα στον αντίπαλό του. Αυστηρή απόφαση πάντως.

Σωστά δεν του έδωσε κίτρινη κάρτα που θα ήταν η δεύτερη και θα τον έστελνε στα αποδυτήρια κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ουάρντα (που πανηγύρισε έξαλλα την απόκρουση του Πασχαλάκη με τα πόδια στο πέναλτι του Γιουνές) θα μπορούσε μάλιστα να χριστεί και σκόρερ, αφού είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία πριν από το γκολ της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε (69′) πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Ο Αρης αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ μπαίνοντας με τον αέρα της εξέδρας και μόλις στο 2ο λεπτό ο Ματέο Γκαρσία, που είχε σκοράρει και στο 1-1 της Τούμπας για το Κύπελλο, βρήκε δίχτυα με διαγώνιο σουτ καθώς τον μάρκαρε με τα μάτια ο Μάτος.

Ισορρόπησε μετά το 20′

Μέχρι και το πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, αλλά σιγά σιγά οι κυπελλούχοι Ελλάδας ισορρόπησαν την κατάσταση, άγγιξαν την ισοφάριση, την οποία τους στέρησε με τρομερή διπλή απόκρουση ο Κουέστα στο 27′ (αρχικά στο σουτ του Πρίγιοβιτς και με τα πόδια στο ριμπάουντ – σουτ του Πέλκα), αλλά τελικά έφεραν τον αγώνα στα ίσια με το πέναλτι του Πρίγιοβιτς (36′), το οποίο έκανε ο Τζανακάκης που δεν μάζεψε το χέρι του σε σέντρα του Βιεϊρίνια και ο ιταλός ρέφερι πήγε σωστά στη βούλα.

Ο Πασχαλάκης κράτησε το 1-1 εκτός από το πέναλτι και δύο φορές κόντρα στον Ντιγκινί, στο 43′ και κυρίως στο 49′, που απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Αρη μετά το πέναλτι.

Βέλεθ και Πέλκας ξεκίνησαν βασικοί για τις ομάδες τους, αλλά αποχώρησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς δεν ήταν 100% έτοιμοι, ενώ ο Αρης δεν πήρε αυτά που περίμενε από τον τυνήσιο επιθετικό του (Γιουνές).

Αρης (Ερέρα): Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Βέλεθ (24′ Σόουζα), Μαβράι, Σιώπης, Μπάσα (54′ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί, Γιουνές (71′ Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Λέο Ζαμπά (46′ Ουάρντα), Πέλκας (62′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85′ Καρέλης).