Στην πλέον καθοριστική φάση τους πέρασαν τις προηγούμενες μέρες τα έργα κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο οικόπεδο της ΑΕΚ τοποθετήθηκαν τα πρώτα μεταλλικά ένθετα, όπως λέγονται, τα οποία είναι μεταλλικές κατασκευές βάρους 6 τόνων η καθεμία. Κάθε πυλώνας έχει δύο τέτοια ένθετα: ένα στα 25 μέτρα και ένα στα 39, που είναι και το τελικό του ύψος.

Τις προηγούμενες μέρες τοποθετήθηκαν τα πρώτα ένθετα στους δύο πυλώνες που βρίσκονται από την πλευρά του άλσους. Τις επόμενες θα μπει το ένθετο και στον πυλώνα της άλλης πλευράς που έχει ήδη κατασκευαστεί. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ξεκινήσει και η κατασκευή του τέταρτου και τελευταίου πυλώνα.

Παράλληλα, η Ενωση παρέλαβε τα πρώτα τμήματα του στεγάστρου του νέου γηπέδου της, το οποίο θα φτάσει σταδιακά στο εργοτάξιο. Χθες, τα παραπάνω είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και οι παίκτες της ΑΕΚ, που επισκέφθηκαν τη Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να πάρουν μια γεύση από τον χώρο που θα αποτελεί το «σπίτι» τους σε λίγα χρόνια.