Με το clasico Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, που θα διεξαχθεί με μέτρα ειδικής διαχείρισης, κλείνει σήμερα ο κύκλος της 2ης αγωνιστικής της Volley League στο κλειστό του Πανελληνίου στην Κυψέλη (17.30, ΕΡΤ2).

Το Τριφύλλι θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής και βάσει κανονισμού έχουν δικαίωμα εισόδου παιδιά – αθλητές μέχρι 12 ετών με έναν συνοδό και ειδικές κατηγορίες (αθλητές, προπονητές), που πρέπει ωστόσο να έχουν δηλώσει το όνομά τους στους διοργανωτές.

Σχεδόν οι μισοί αθλητές της σημερινής αναμέτρησης έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Επτά παίκτες του Ολυμπιακού έχουν θητεύσει και στον Παναθηναϊκό (Χριστοφιδέλης, Ζουπάνι, Στιβαχτής, Στεφάνου, Ανδρεάδης, Πετρέας, Δαρίδης), ενώ αντίθετη πορεία έχουν ακολουθήσει οι Γιορντάνοφ, Γαλιώτος, Πελεκούδας.

Ο Ολυμπιακός έχει σχεδόν διπλάσιες νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων. Σε 59 αγώνες οι Ερυθρόλευκοι μετρούν 39 επιτυχίες έναντι 20 των Πρασίνων. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός προέρχεται και από ένα νικηφόρο σερί έξι αγώνων. Η τελευταία φορά που επικράτησε ο Παναθηναϊκός σε ντέρμπι Αιωνίων ήταν στις 21 Μαρτίου 2015 με 3-1 σετ στον Ρέντη, ενώ ως γηπεδούχος δεν το πέτυχε ξανά μετά τις 3 Μαΐου 2010.

Στο πρωτάθλημα ο διεκδικητής του τίτλου ΠΑΟΚ απώλεσε με το «καλησπέρα» έναν βαθμό κερδίζοντας μετά δυσκολίας 3-2 σετ εκτός έδρας την ΑΕ Κομοτηνής.