Ο Τιερί Ανρί κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Μονακό, αλλά δεν κατάφερε να το συνδυάσει με θετικό αποτέλεσμα. Οι Μονεγάσκοι ηττήθηκαν στο Στρασβούργο 2-1 και είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις έξι βαθμούς και εννέα ματς χωρίς νίκη.

Ο Ανρί είδε πολλά στο πρώτο παιχνίδι του ως πρώτος προπονητής. Πρώτα ο Φαλκάο αποχώρησε νωρίς με τραυματισμό (37′) και στη συνέχεια αποβλήθηκε ο Γκραντσίρ (66′).

«Δεν έχουμε να κάνουμε με ονειρικό σενάριο, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε θετική σκέψη. Μόνο έτσι θα πετύχουμε. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις και κυρίως την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πάντως, είδα κάποια θετικά στοιχεία σε όσα προσπαθήσαμε να κάνουμε στο γήπεδο», είπε ο Ανρί, ο οποίος έχει πιάσει δουλειά την τελευταία εβδομάδα, καθώς αντικατέστησε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Ανρί έχει φορέσει για πέντε χρόνια τη φανέλα της Μονακό και μάλιστα έχει κατακτήσει και τον τίτλο το 1997.

Στο μεταξύ, η Παρί Σεν Ζερμέν χωρίς τον Νεϊμάρ, τον οποίο αποφάσισε να ξεκουράσει ο Τόμας Τούχελ (όπως και τους Τιάγκο Σίλβα και Μενιέ), νίκησε εύκολα στο Παρκ ντε Πρενς την Αμιάν 5-0 και έφτασε τις δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η πιο κοντινή ομάδα στην Παρί είναι η Λιλ (2-1 στην Ντιζόν), σε απόσταση οκτώ βαθμών!

«Η ομάδα έχει πολλούς στόχους αυτή τη σεζόν. Το θετικό είναι πως είμαστε στον σωστό δρόμο, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να έχουμε απόλυτη ετοιμότητα όταν χρειαστεί να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις», είπε ο Μαρκίνιος.