Η συγκλονιστική πρώτη νίκη του Πανιωνίου (70-66 τον Αρη) στην Basket League είχε και οικογενειακό χρώμα.

Λένε ότι το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, αλλά χθες στη Νέα Σμύρνη τα μήλα των δύο προπονητών έδειξαν ότι έχουν όλα τα φόντα ακόμα και να ξεπεράσουν μπασκετικά τους πατεράδες τους. Αν και είναι αμφίβολο αν αργότερα θα ασχοληθούν και με την προπονητική!

Ο Πανιώνιος έκανε σεφτέ, αλλά το χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν ότι είχαμε διπλή κόντρα Χουγκάζ – Αγγέλου.

Εκτός των γραμμών ο Κρις Χουγκάζ και ο Βαγγέλης Αγγέλου καθοδηγούσαν τις δύο ομάδες, ενώ στο παρκέ τα βλαστάρια τους, ο 18χρονος φόργουορντ Νίκος Χουγκάζ και ο 24χρονος γκαρντ Γιώργος Αγγέλου, προσπαθούσαν να εκτελέσουν τις εντολές των πατεράδων τους, σε μια σπάνια περίπτωση στον ίδιο αγώνα να έχουμε δύο οικογενειακές υποθέσεις.

Πάντως ο Νίκος, που βοήθησε όσο μπορούσε ιδιαίτερα στην άμυνα, χαμογέλασε τελευταίος, με τους Κυανέρυθρους να παίρνουν μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας τους, παίζοντας ουσιαστικά με… εξίμισι παίκτες και με την απουσία του τραυματία Σίνγκλερ (ο οποίος ήταν από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας), αλλά και των Πανθήρων που απέχουν λόγω της κόντρας που είχαν από πέρυσι με τον μεγαλομέτοχο πλέον Σταύρο Αλευρογιάννη. Ο Πανιώνιος από την αρχή είχε το προβάδισμα φτάνοντας μέχρι και στο +16 (45-29) λίγο πριν από το ημίχρονο.

Κόπωση

Η κούραση άρχισε να μετρά στην επανάληψη με τον Αρη να επιστρέφει, μειώνοντας μέχρι και στον πόντο (65-64 στο 38′), αλλά το κρίσιμο τρίποντο του MVP Νταρνέλ Χάρις (15 π., 7 ριμπ.) έκρινε το παιχνίδι, με τους παίκτες των γηπεδούχων να γίνονται ένα κουβάρι. Μια ομάδα που αν κρίνονταν τα παιχνίδια στο πρώτο ημίχρονο ενδεχομένως να τερμάτιζε και στις πρώτες 8-10 θέσεις, αλλά αν δεν ενισχυθεί ή δεν αλλάξει κάτι θα χάνει πολλά παιχνίδια λόγω κούρασης.

Χθες, μετά το 32ο λεπτό, οι παίκτες του Κρις Χουγκάζ κάποια στιγμή έφταναν με δυσκολία από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τέιλορ) και εκεί ο Αρης έχασε τη μεγάλη ευκαιρία καθώς σπαταλούσε συνεχόμενες ευκαιρίες στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι (Μπέρι 17 π., Χάρις 15 π., Τέιλορ 14 π.) με αυταπάρνηση στην άμυνα κατάφερναν με νύχια και με δόντια να κρατούν το ψυχολογικό προβάδισμα και είχαν παίκτη-κλειδί τον Νίκο Δίπλαρο (6 π., 6 ασίστ, 5 ριμπ., 3 κλεψίματα). Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι (Μπελ 11 π., Τζόουνς 11 π., Μποχωρίδης 9 π.) συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις και δεν εκμεταλλεύτηκαν και την υπεροπλία τους κάτω από τα καλάθια (47 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 18 επιθετικά, έναντι μόλις 31 του Πανιωνίου). Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος όπου σούταραν συνεχόμενα από το τρίποντο και τα «έσπασαν» (7/28) δίνοντας σε εκείνο το σημείο την ευκαιρία στον Πανιώνιο να πάρει τη διαφορά που ήθελε, η οποία αποτέλεσε σημαντικό μαξιλαράκι εκεί που άρχισε να βγαίνει η κούραση στους παίκτες του Κρις Χουγκάζ.

Πάντως, παρά την απουσία των οργανωμένων, ο Πανιώνιος είχε πολύ κόσμο που τον υποστήριξε.