Τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του αθλητισμού, αξίας 365 εκατ. δολαρίων (317 εκατ. ευρώ) υπέγραψε ο μεξικανός πρωταθλητής της πυγμαχίας Σαούλ Κανέλο Αλβάρες με την ιντερνετική πλατφόρμα μεταδόσεων DAZN. Η συμφωνία έχει βάθος πενταετίας και σ’ αυτό το διάστημα ο Αλβάρες θα εισπράξει το τεράστιο αυτό ποσό δίνοντας 11 αγώνες. Ο πρώτος εξ αυτών θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη με αντίπαλο τον Βρετανό Ρόκι Φίλντινγκ.

Νέο ρεκόρ

Ο 28χρονος Αλβάρες έσπασε το ρεκόρ του αθλητή του μπέιζμπολ Τζιανκάρλο Στέιντον, ο οποίος το 2014 είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη Μαϊάμι Μάρλινς που θα του αποφέρει 325 εκατ. δολάρια σε 13 χρόνια.

«Ο Κανέλο είναι τώρα ο καλύτερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο. Είναι σπουδαίος λόγος για να είναι υπερήφανος» σχολίασε ο μάνατζέρ του και πρώην πρωταθλητής στην πυγμαχία Οσκαρ ντε λα Χόγια και πρόσθεσε: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι πως οι φίλοι της πυγμαχίας θα μπορούν να βλέπουν τους αγώνες χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν 70 ή 80 δολάρια στο pay per view».

Η υπογραφή της μεγαλύτερης αθλητικής συμφωνίας ήρθε μόλις μερικούς μήνες μετά το θετικό δείγμα ντόπινγκ του Αλβάρες, το οποίο επέφερε ποινή αποκλεισμού έξι μηνών. Ο Μεξικανός υποστήριξε στην απολογία του πως η κλενβουτερόλη που βρέθηκε στα δείγματά του ήταν αποτέλεσμα της κατανάλωσης μολυσμένου κρέατος με αυξητική ορμόνη.