Η ΑΕΚ επιστρέφει αύριο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα. Ενα παιχνίδι που οι Κιτρινόμαυροι θέλουν πάση θυσία να κερδίσουν, μιας και περιθώρια για άλλη απώλεια δεν υπάρχουν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε το οπλοστάσιό του να γεμίζει τις προηγούμενες μέρες, μιας και πλέον εκτός παραμένουν μονάχα οι Οικονόμου, Αλμπάνης. Οι Μάνταλος, Πόνσε προπονούνται κανονικά, ο Γιαννιώτας ξεπέρασε τις ενοχλήσεις, ενώ πανέτοιμος είναι και ο Αλεφ. Το σχήμα, πάντως, θα προκύψει με το μυαλό και στο παιχνίδι της Τρίτης με την Μπάγερν.

Η Ενωση έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο θέλει να παρουσιαστεί «φρέσκια». Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνει και η ανάλογη διαχείριση αύριο προκειμένου να καταπονηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο οι παίκτες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί ο Ουζουνίδης. Ο κόουτς σκέφτεται να ξεκουράσει τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Μπακασέτα, ενώ δεν αποκλείεται να αφήσει στον πάγκο και τον Μάνταλο, μιας και πλέον έχει μπει στην εξίσωση και ο Μπογέ, που ανεβάζει συνεχώς στροφές. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να μείνει εκτός ενδεκάδας και κάποιος εκ των Σιμόες, Γαλανόπουλου, που την Τρίτη θα αποτελέσουν δεδομένα το δίδυμο των χαφ στη μεσαία γραμμή.

Το πιθανότερο σχήμα για τον Δικέφαλο περιλαμβάνει τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, τους Γκάλο, Λαμπρόπουλο, Τσόσιτς και Χουλτ στην άμυνα, τους Σιμόες, Αλεφ στο κέντρο, τους Γιαννιώτα, Μπογέ στα άκρα και τον Λιβάγια με τον Πόνσε στην επίθεση. Θέση για τη γραμμή κρούσης διεκδικεί και ο Κλωναρίδης.

Μιλώντας χθες στην κάμερα της Nova, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα γεγονότα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός της Ενωσης χαρακτήρισε γελοία την απόφαση, σημειώνοντας πως στο παιχνίδι δεν συνέβη το παραμικρό που να δικαιολογεί μια τόσο αυστηρή ποινή.

«Σίγουρα ήταν κάτι που δεν το δεχτήκαμε με τον καλύτερο τρόπο. Εγινε ένα καλό ντέρμπι, που ξεκίνησε και τελείωσε ομαλά. Δεν κατάλαβα τίποτα απ’ όλα αυτά που μάθαμε μετά. Το θεωρώ γελοίο να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις τόσο εύκολα. Καλό είναι να τιμωρούν αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα. Από μια επιπολαιότητα κάποιου γιατί να τιμωρούνται ομάδες και υγιείς φίλαθλοι; Το μόνο που θέλω να πω είναι πως αν υπάρχουν τέτοιες τιμωρίες με βαθμούς και αποκλεισμούς έδρας για ματς που τελειώνουν χωρίς προβλήματα, τα χειρότερα έρχονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Οταν πραγματικά φταίει κάποιος, να τιμωρηθεί. Πρωταθλήματα με μείον βαθμούς δεν αρέσουν σε κανέναν. Ποιοι τιμωρούνται στην ουσία; Να τιμωρηθεί αυτός που κάνει κάτι παράνομο», είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Η διακοπή

Στη συνέχεια, ο τεχνικός της ΑΕΚ σχολίασε το κατά πόσο η διακοπή του πρωταθλήματος βοήθησε την ομάδα του προκειμένου να ανασυνταχθεί, αλλά και στο πώς βλέπει τα δύο παιχνίδια ενόψει, με Απόλλωνα και Μπάγερν.

«Μας έλειπαν παίκτες στο Κύπελλο, κοιτάξαμε να έρθουν σε καλή φυσική κατάσταση οι τραυματίες. Με ενδιέφερε να επανέλθουν στην ομάδα κι άλλοι παίκτες, ώστε να υπάρχουν περισσότερες λύσεις. Επηρεάζουν όλα, ο ρυθμός, επειδή είναι η Εθνική και οι προπονήσεις, δεν μπορεί να είναι ο ίδια. Η ψυχολογία των παικτών δεν είναι τόσο καλή, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων. Ομως η συνοχή μιας ομάδας είναι τελείως διαφορετική από αυτή των εθνικών. Κάποια παιδιά που έπαιξαν με τις εθνικές ίσως πρέπει να ξεκουραστούν, γιατί υπάρχει και το παιχνίδι της Τρίτης με την Μπάγερν» δήλωσε σχετικά.

Θέμα χρόνου το sold out

Ελάχιστα είναι τα εισιτήρια που έχουν μείνει διαθέσιμα για το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Μπάγερν. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το sold out μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και μέχρι αύριο. Στους φιλάθλους θα μοιραστούν και 40.000 κιτρινόμαυρες σημαίες, προκειμένου να δημιουργηθεί μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο γήπεδο.