Μπορεί να είχε χάσει πέντε ελεύθερες βολές μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά έβαλε τις σπουδαιότερες που ήταν κιόλας χρειαζούμενες για να αποδράσουν οι Μπακς με τη νίκη από το σπίτι του Κέμπα Γουόκερ, του Τόνι Πάρκερ, αλλά και του (ιδιοκτήτη) Μάικλ Τζόρνταν!

Είκοσι δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα της πρεμιέρας με τους Χόρνετς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (ο οποίος μέχρι τότε είχε 5/10 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας) έγραψε 2/2 και μαζί με τις βολές έβαλε και φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη των Μπακς επί των Χόρνετς με 113-112.

«Πρέπει να είμαι επιθετικός, να φτιάχνω το παιχνίδι της ομάδας και να μην κάνω χαζά φάουλ» σχολίασε ο έλληνας clutch player, ο οποίος τελείωσε το ματς με 25 πόντους, 9/19 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 7/12 βολές, 18 ριμπάουντ, 8 ασίστ, μία τάπα, αλλά και οκτώ λάθη. Στον αντίποδα έφαγε μια τάπα από τον Γάλλο Νικολά Μπατούμ που την είδε να γίνεται highlight και προφανώς επιφυλάσσεται προσεχώς για να πάρει το αίμα του πίσω από τον γάλλο φόργουορντ!

Η φυγή του Βαζέχα φέρνει πίσω τρεις παίκτες

Τρεις ποδοσφαιριστές με τη μορφή δανεισμού έχει δώσει ο Παναθηναϊκός στη Σπάρτη, αλλά και οι τρεις γυρίζουν άρον άρον στο Κορωπί. Την ερχόμενη Δευτέρα οι Αγγελόπουλος, Χατζάρας και Οικονομόπουλος θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής και ο λόγος γι’ αυτό είναι η αποχώρηση του Βαζέχα από τον πάγκο της Σπάρτης. Με τον Βαζέχα υπήρχε η σιγουριά πως οι τρεις ποδοσφαιριστές θα έχουν εξέλιξη και χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο, το άγνωστο φοβίζει τόσο τους παίκτες όσο και τον Παναθηναϊκό, που δεν θέλει να έχει δανεικούς παίκτες και αυτοί να μην αγωνίζονται. Πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνουν και να προπονούνται μέχρι τον Ιανουάριο και μετά να βρεθεί μια άλλη ομάδα για να παραχωρηθούν.

Τους προσγειώνει

Βλέποντας κάποιος τον Ντέιβιντ Μπλατ τόσο μετά τη νίκη στη Βιτόρια όσο και χθες στην προπόνηση πριν από τον αποψινό αγώνα κόντρα στην Αρμάνι, δεν θα σκεφτόταν καν ότι αυτός ο άνθρωπος οδήγησε  τους Ερυθρόλευκους σε δύο μεγάλα διπλά σε Ρωσία και Ισπανία. Μου λένε όσοι ζουν τα κόκκινα αποδυτήρια πως ο πολύπειρος προπονητής γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το πόσο αρχή είναι στη σεζόν και δεν ενθουσιάζεται εύκολα. Γιατί δεν θέλει να απογειωθούν οι παίκτες του και να πετούν στα σύννεφα.

Με το βλέμμα στο αύριο

Για την Ντόχα του Κατάρ πετάει σήμερα η ελληνική αποστολή της ενόργανης γυμναστικής, εκεί όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης (25/10 – 3/11). Δυστυχώς, η απουσία του Λευτέρη Πετρούνια (θα κάνει επέμβαση στον ώμο) είναι σημαντική, αλλά ο μεγάλος στόχος είναι να μπούμε στο τοπ 24 της ομαδικής κατάταξης ώστε να πάμε με πλήρη ομάδα στο επόμενο παγκόσμιο (2019) στη Στουτγάρδη όταν και θα δοθούν τα περισσότερα ολυμπιακά εισιτήρια για το Τόκιο.

Ηλιόπουλος, Κρανίτης, Μάρας, Τανταλίδης και Χατζηευσταθίου αποτελούν την ομάδα των ανδρών και Αφράτη, Μάγια, Μιλλούση, Μονοκρούσου, Ξουλόγη και Πλυτά την ομάδα των γυναικών.

Προτάθηκε ο Καμαρά, αλλά η ΑΕΚ δεν τρελαίνεται

Ο Γκλεν Καμαρά, το βασικό αμυντικό χαφ της Εθνικής Φινλανδίας που «έβγαλε μάτια» στο πρόσφατο παιχνίδι με αντίπαλο την Εθνική μας στο Τάμπερε, προτάθηκε στην ΑΕΚ και όπως μου μετέφεραν, η περίπτωσή του εξετάστηκε. Ο ηλικίας 22 ετών μέσος, που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Νταντί, διαθέτει κάποια στοιχεία που τράβηξαν το ενδιαφέρον της Ενωσης, όμως δεν φαίνεται η συγκεκριμένη υπόθεση να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Στα Σπάτα έχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή άλλες μεταγραφικές προτεραιότητες ενόψει της χειμωνιάτικης περιόδου και έτσι δύσκολα θα ασχοληθούν ουσιαστικά με την υπόθεση Καμαρά. Χωρίς αυτό να σημαίνει, βεβαίως, πως το όνομα του συγκεκριμένου παίκτη θα βγει από την ατζέντα της ΑΕΚ. Ως γνωστόν, πολλά αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή.