Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα, μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει μπροστά του πολλά δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια, ωστόσο στο Κορωπί οι ρόλοι είναι διακριτοί. Και ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Ο Δώνης με τους ποδοσφαιριστές προετοιμάζονται για τον αγωνιστικό γολγοθά του επόμενου μήνα, στον οποίο υπάρχουν και τα ντέρμπι και ο Νταμπίζας προετοιμάζεται για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η οποία δεν είναι πολύ μακριά και οι Πράσινοι θέλουν να είναι έτοιμοι από νωρίς.

Ενας πρώτος σχεδιασμός έχει υπάρξει με τους Νταμπίζα και Δώνη να είναι σε συνεννόηση. Και αυτή τη στιγμή έχει προκριθεί η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Εκεί θα πέσει το βάρος, εκτός αν προκύψει κάποια άλλη μεγάλη ανάγκη κατά τη διάρκεια των επόμενων αγώνων. Αλλωστε ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει προς το παρόν ουκ ολίγα προβλήματα τραυματισμών και σίγουρα ο Δώνης θα θελήσει περισσότερες λύσεις.

Το ερώτημα, φυσικά, είναι και πόσο θα είναι το διαθέσιμο μπάτζετ. Κι όσο το διοικητικό δεν ξεκαθαρίζει τόσο θα παραμένει ερωτηματικό η συγκεκριμένη υπόθεση. Διαφορετικά θα είναι να υπάρχει Αλαφούζος μαζί με Πιεμπονγκσαντ και διαφορετικό να είναι μόνος του ο Αλαφούζος. Ιδιαίτερα αν υπολογίσουμε πως μέχρι τότε – και σε περίπτωση που δεν έχει βάλει χρήματα ο Παϊρότζ, ο Mr Σκάι θα έχει χρειαστεί να βάλει αρκετές φορές το χέρι στην τσέπη για να καλύψει υποχρεώσεις. Ο Παναθηναϊκός έτσι κι αλλιώς θα πάει σε φτηνές λύσεις, όπως έκανε και το καλοκαίρι. Και θα κοιτάξει και περιπτώσεις δανεικών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είχαν απασχολήσει και το καλοκαίρι.

Εξαιρετικά αμφίβολο έως απίθανο είναι να προλάβει το ματς του Σαββάτου με τον Πανιώνιο ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ακολούθησε και χθες ατομικό πρόγραμμα και ακόμα κι αν καταφέρει να προπονηθεί σήμερα και αύριο, δύσκολα ο Δώνης θα ρισκάρει με τη συμμετοχή του.

Εκτός από το ματς του Σαββάτου θα είναι και οι Στάικος και Μουνιέ, που επίσης ακολούθησαν ατομικό, όπως φυσικά και ο Αλτμαν, που βρίσκεται στην τελική ευθεία της επιστροφής του. Αντίθετα, κανονικά γυμνάζεται και υπολογίζεται ο Κάτσε. Δεν αποκλείεται μάλιστα, ελλείψει του Κουρμπέλη, ο αλβανός μέσος να βρεθεί και στο αρχικό σχήμα.

Από κει και πέρα εξαιρετικά πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να ξεκινήσει με δύο επιθετικούς, με τον Δώνη να βάζει τον Καμπετσή μαζί με τον Μακέντα.

Επιμένουν στο Βέλγιο για Κολοβέτσιο

Το ενδιαφέρον των Βέλγων για τον έλληνα αμυντικό του Παναθηναϊκού δεν είναι καινούργιο. Τα τελευταία 24ωρα τα ρεπορτάζ σε ξένα και εγχώρια media έχουν πολλές φορές αναφέρει ότι στη λίστα της ομάδας, ενόψει Ιανουαρίου, φιγουράρει και το όνομα του 26χρονου στόπερ.

Μπορεί να απέχει αρκετά η επόμενη μεταγραφική περίοδος και η Σταντάρ να μην παρουσιάζει… έλλειμμα σε κεντρικούς αμυντικούς, όμως ένας ακόμα παίκτης χωράει στο ρόστερ. Αυτό αναφέρουν τα βελγικά Μέσα.

Πριν από δύο χρόνια, όταν είχε ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, βρέθηκε πολύ κοντά στην Jupiler Pro League, με τη μεταγραφή να μην υλοποιείται τελικά ποτέ. Υπενθυμίζουμε ότι το συμβόλαιό του με τους Πράσινους ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι (2019), οπότε σε περίπτωση που τον Ιανουάριο οι Βέλγοι προσεγγίσουν το Τριφύλλι καταθέτοντας πρόταση, δεν μπορεί να αξιώσει πολλά χρήματα για να τον παραχωρήσει, αφού σε λίγους μήνες θα μπορεί να μετακομίσει ως ελεύθερος.

Στον Παναθηναϊκό, πάντως, σκοπεύουν να τον καλέσουν μέσα στον Νοέμβριο προκειμένου να έχουν μια πρώτη κουβέντα μαζί του για ανανέωση του συμβολαίου του.

Αν συνεχίσουν έτσι, θα πάρουν… δώρο

Αν οι πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού βαδίσουν στα ίδια επιτυχημένα μονοπάτια μέχρι τα Χριστούγεννα, είναι δεδομένο πως αρκετοί απ’ αυτούς θα περάσουν τα γραφεία της ΠΑΕ για επέκταση και αναπροσαρμογή προς τα πάνω των συμβολαίων τους.