Ο μεγάλος θεσμός στο μηχανοκίνητο σπορ, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC), ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Κυριακή. Ο ρώσος Alexey Lukyanuk, ύστερα από οκτώ αγώνες και αμέτρητες μάχες σε άσφαλτο και χώμα, αναδείχθηκε πρωταθλητής. Συμμετείχε με Ford Fiesta R5, κέρδισε τέσσερις αγώνες και συγκέντρωσε 150 βαθμούς. Το φετινό ERC είχε και ελληνικό χρώμα καθώς τα λογότυπα της Seajets κοσμούσαν το αγωνιστικό αυτοκίνητο του πρωταθλητή Ευρώπης 2018. Η Seajets συγχαίρει τον Alexey Lukyanuk για την κατάκτηση του τίτλου και υπόσχεται πως θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα δίπλα σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και σε αθλητές με όραμα και υψηλούς στόχους.

Mε έκπτωση το Hyundai i20

Ακόμη πιο δελεαστική γίνεται η αγορά του νέου Hyundai i20, που κοστίζει, μετά την έκπτωση των 1.400 ευρώ, από 11.290 ευρώ. Το μικρομεσαίο κορεατικό μοντέλο προσφέρεται σε αυτή την τιμή στην έκδοση με τον κινητήρα των 1,2 λτ. 75 PS Active. Με έκπτωση 1.100 ευρώ προσφέρεται το i20 1,2 λτ. 84 PS Exclusive που κοστίζει 12.790 ευρώ. Η τελευταία έκδοση προσφέρει πλειάδα εξοπλιστικών στοιχείων, μεταξύ αυτών αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών κ.λπ. Ελκυστική είναι και η έκδοση i20 με τον turbo κινητήρα του 1,0 λτ. ισχύος 100 ίππων, σε τιμές που ξεκινούν από 13.690.

Seat: με ρεκόρ πωλήσεων

Ενα νέο ρεκόρ σημείωσε στις πωλήσεις της η Seat στο εννεάμηνο του 2018. Συγκεκριμένα, η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 415.600 αυτοκίνητα παγκοσμίως, 17,2% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (354.900). Εντυπωσιακή είναι η αύξηση που σημειώνει η φίρμα και στη χώρα μας, όπου σύμφωνα με την εταιρεία έχει καταφέρει να αποσπάσει μερίδιο αγοράς 2,8% (9μηνο 2017: 1.550 ταξινομήσεις και 2,2% μερίδιο αγοράς). Αξιοσημείωτη είναι η επίδοση και στις ταξινομήσεις λιανικής, όπου με 1.163 αυτοκίνητα, καταγράφει σχετικό μερίδιο αγοράς 3,1% στο 9μηνο.

Νέο πεντάθυρο χάτσμπακ από τη Skoda

Από το νέο μοντέλο της Skoda δεν θα λείπουν όλα τα συστήματα ασφαλείας, υποβοήθησης και τεχνολογίας που φέρουν και τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας. Το ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να γίνει πριν από το τέλος του 2018. Πρόκειται για ένα νέο πεντάθυρο χάτσμπακ με κόμπακτ σχεδίαση, το οποίο η φίρμα αποκάλυψε μερικώς μέσω μιας σκιώδους φωτογραφίας, ενώ στο εγγύς μέλλον αναμένεται να δούμε και πλήρως τη νέα εμφάνισή του. Θα έχει μοντέρνο ντιζάιν με γραμμές που προέρχονται από το Vision RS. Φυσικά και αυτό βασίζεται στη μικρή έκδοση της MQB πλατφόρμας του Group, που εξασφαλίζει στους σχεδιαστές και τους μηχανικούς την άνεση να προσφέρουν μεγάλους εσωτερικούς χώρους, περιορίζοντας τις εξωτερικές διαστάσεις, για πιο άνετη οδήγηση στην πόλη και πιο δυναμική στον αυτοκινητόδρομο ή στο περιαστικό οδικό δίκτυο.