Ενα όμορφο, αισιόδοξο συναίσθημα σε πλημμυρίζει όταν κατηφορίζεις στα νότια προάστια. Εκεί όπου, αν και όλα, ακόμα και οι αχτίδες του ήλιου, έχουν κρυφτεί πίσω από πυκνά σύννεφα και μελαγχολικά γκρίζα χρώματα, πιστεύεις ότι υπάρχει ακόμα καλοκαίρι. Μερικά λεπτά πριν φθάσεις στον τελικό σου προορισμό δεν θα μπορούσες παρά να γυρίσεις το κεφάλι στα νέα, άκρως ενδιαφέροντα κτιριακά συγκροτήματα της Λεωφόρου Συγγρού. Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με το τεράστιο πάρκο, το κανάλι, τα παιδιά να κάνουν ποδήλατο και κάποιους άλλους να διαβάζουν τα βιβλία τους, παρουσιάζει μια εικόνα που σε χαλαρώνει.

Απέναντι ακριβώς, το παλιό Metropolitan, της οικογένειας Χανδρή, που τώρα μετονομάστηκε σε Athens Marriot, συγκεντρώνει πολύ κόσμο στο ανακαινισμένο café, το οποίο «βλέπει» κατευθείαν στην πισίνα και το διεθνούς φήμης pan-asian εστιατόριο e&o Athens, στον όγδοο όροφο. Πίσω από το ξενοδοχείο, αλλά και στην απέναντι πλευρά, τα νέα πολυτελή γραφεία γνωστών εφοπλιστικών ομίλων εντυπωσιάζουν. Ακριβώς πίσω από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στεγάζονται τα καλύτερα, γραφικά ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι και μικρά «ψαγμένα» εστιατόρια. Το Canal Café μέσα στο Κέντρο Πολιτισμού βρίσκεται εκεί ακριβώς που τελειώνει το κανάλι. Μέσα στον χώρο υπάρχει και το πάντα αξιόλογο εστιατόριο It. Τα spots που στεγάζονται μέσα στο θεαματικό πάρκο, το οποίο μοιάζει με ανάλογα σε μητροπόλεις του πλανήτη, γέμισαν με κόσμο μετά την παράσταση της Οπερας του Λέος Γιάνατσεκ «Γενούφα». Ετσι ξεκίνησε η επίσημη καλλιτεχνική περίοδος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Αποκλειστική προβολή για λίγους και ένας χρυσός κρίνος

Φθάνω στη Γλυφάδα και τα Town Cinemas, το νέο υπερσύγχρονο Multiplex της περιοχής. Το καινούργιο κινηματογραφικό στέκι, πραγματικά high tech, παρουσιάζει την ταινία «Peppermint», σε μια προβολή αποκλειστικά και μόνο για λίγους, εκλεκτούς φίλους. Η ταινία βγαίνει επίσημα από την Tanweer στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Οκτωβρίου. Η πρωταγωνίστρια Τζένιφερ Γκάρνερ είναι πραγματικά μια πολύ γοητευτική γυναίκα, ιδανική για τον ρόλο της Ράιλι Νορθ. Η ηρωίδα αποφασίζει να ανακαλύψει τους δολοφόνους του συζύγου και της κόρης της. Μεταμορφώνεται έτσι από μια συνηθισμένη γυναίκα σε αδίστακτη τιμωρό.

Είμαι σίγουρη ότι η ωραία Γκάρνερ θα εκτιμούσε ιδιαίτερα μια βόλτα στα νέα spots της Λεωφόρου Συγγρού, πριν καταλήξει στην πάντα λαμπερή Παραλιακή και την πολύβουη Γλυφάδα. Ισως η Γκάρνερ να φορούσε μάλιστα γύρω από τον λεπτό λαιμό της το φετινό καλαίσθητο γούρι του οίκου Zolotas («Το κρίνο της Ηρας»), το οποίο είναι πάντα αφιερωμένο στους σημαντικούς σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ.

Καταδικάζουν τα θλιβερά γεγονότα

Μα τι Σαββατοκύριακο και αυτό στη Μύκονο! Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πέρασαν από το σύντομο ταξίδι μου στο Νησί των Ανέμων και οι ειδήσεις οι οποίες βγαίνουν συνέχεια στην επιφάνεια έχουν να κάνουν με ιδιαίτερα δυσάρεστα γεγονότα. Ξυλοδαρμοί και άλλα «επεισόδια», με φόντο δημοφιλή bar του κατάλευκου, αιγαιοπελαγίτικου νησιού, εκεί όπου κάποτε απολαμβάναμε κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα. Το συγκεκριμένο weekend ήταν όμορφο, με μια… δόση ρομαντισμού, έτσι όπως το συννεφιασμένο σκηνικό «περνούσε» πάνω από τα λευκά σπιτάκια, σίγουρα όμως επεισοδιακό. Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, τον οποίο συνάντησα σε ένα κάλεσμα, σίγουρα δεν περίμενε αυτές τις εξελίξεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου με ομόφωνη απόφασή του καταδίκασε τον ξυλοδαρμό των νεαρών Μυκονιατών από αστυνομικούς, ζητώντας την απονομή δικαιοσύνης…