Η ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση για τα επεισόδια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε αποφασίσει να κυνηγήσει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Η θέση των ανθρώπων της Ενωσης είναι πως η ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα και περιελάμβανε και αφαίρεση τριών βαθμών είναι υπερβολική για τους Κιτρινόμαυρους. Που θεωρούν πως τα όσα έγιναν πέριξ του ΟΑΚΑ δεν διαφέρουν από όσα είχαν συμβεί στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αρη στην Τούμπα. Οταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε με απλό πρόστιμο.

Χθες, η ΑΕΚ έκανε πράξη την πρόθεσή της να κυνηγήσει την υπόθεση, καταθέτοντας το υπόμνημά της. Ενα υπόμνημα στο οποίο εξηγούνται από πλευράς ΑΕΚ οι λόγοι για τους οποίους η πρωτόδικη απόφαση χρήζει περαιτέρω εξέτασης. Η υπόθεση της Ενωσης αναμένεται να εκδικαστεί το απόγευμα της Πέμπτης από την επιτροπή εφέσεων και εκεί θα φανεί πια ξεκάθαρα το αν υπάρχει περίπτωση επιστροφής των βαθμών στον Δικέφαλο. Που βάσει των τωρινών δεδομένων βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ισοβαθμώντας με τον Παναθηναϊκό.

Η θέση της ΑΕΚ είναι πως τα όσα καταγράφηκαν στο ημίχρονο του αγώνα, έξω από το γήπεδο, χαρακτηρίζονται ως ρίψεις αντικειμένων και όχι ως βιαιοπραγία. Κάτι που αν γίνει αποδεκτό από την έδρα, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Αφού για ρίψεις αντικειμένων δεν προβλέπεται τέτοιου ύψους ποινή, όπως εκείνη που επιβλήθηκε σε πρώτο βαθμό στους Κιτρινόμαυρους. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως στην εξέταση της υπόθεσης από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό οι παραπάνω ισχυρισμοί της ΑΕΚ δεν έγιναν αποδεκτοί. Αφού τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ κρίθηκαν υπό διαφορετικό πρίσμα.

Ετοιμος ο Πόνσε

Στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη αναμένεται να είναι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο Εζέκιελ Πόνσε. Ο αργεντινός άσος προπονήθηκε χωρίς πρόβλημα χθες και έτσι θα αγωνιστεί κανονικά στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Αντίθετα, οι Πέτρος Μάνταλος, Μάριος Οικονόμου και Χρήστος Αλμπάνης ακολούθησαν ατομικά προγράμματα εκγύμνασης. Ενώ ο Γιάννης Γιαννιώτας ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα, για προληπτικούς λόγους, μετά το χτύπημα που είχε δεχθεί στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία στο στέρνο και στα πλευρά. Ωστόσο, η περίπτωσή του δεν εμπνέει ανησυχία ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.