Οχι ένα, αλλά δύο καταπληκτικά ματς του Μπίμπρας Νάτχο με τη φανέλα του Ισραήλ. Συν ο Γκιγέρμε που έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προηγούμενη «ειδική διαδρομή» των Ερυθρολεύκων. Και φυσικά ο Γιάγια Τουρέ, που πλέον είναι 100% έτοιμος για δράση. Το δεύτερο «τρίγωνο» της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού είναι πια σε κατάσταση μάχης. Η εναρμόνισή τους με την ομάδα ολοκληρώθηκε.

Η τριάδα Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης λοιπόν που ώς τώρα ήταν η βάση της μεσαίας γραμμής των Ερυθρολεύκων μόλις βρήκε το απόλυτο συμπλήρωμά της, και πέραν τούδε ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να λύσει μια άκρως ενδιαφέρουσα εξίσωση, στον άξονα του Ολυμπιακού. Εξι κεντρικοί χαφ για τρεις θέσεις, και να μην ξέρεις ποιον να πρωτοβάλεις. Ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά, μεγάλη ποιότητα και με την ικανότητα να προσφέρουν στον προπονητή τους πραγματικά πολλές διαφορετικές αγωνιστικές «εκδοχές».

Αλλη τακτική

Ο Πορτογάλος θεωρητικά έχει προχωρήσει σε έναν πρώτο διαχωρισμό. Μπουχαλάκης και Νάτχο, Καμαρά – Γκιγέρμε, Φορτούνης – Τουρέ. Κάθε ματς όμως δεν είναι ίδιο. Απαιτεί άλλη προσέγγιση, άλλη τακτική. Για παράδειγμα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, ο Μαρτίνς επέλεξε στο αρχικό του σχήμα και τον Γκιγέρμε και τον Καμαρά πίσω από τον Φορτούνη θέλοντας να έχει μια πιο «προσεκτική» διαχείριση στις ανασταλτικές απαιτήσεις. Ματς όμως όπως αυτό με την πρωταθλήτρια δεν προκύπτει συνέχεια στο καλεντάρι. Είναι σαφώς περισσότερες εκείνες οι αναμετρήσεις που ο 48χρονος προπονητής θα καταλήξει στην αρχική του ιδέα. Εκείνη που θέλει το «6άρι» του να λειτουργεί ως play maker από την πίσω ζώνη, αφενός για την καλύτερη κυκλοφορία στα μεγάλα ποσοστά «κατοχής» αφετέρου για να μπορεί ο Κώστας Φορτούνης να στέκεται πιο κοντά στην απέναντι περιοχή, άρα σε ένα πεδίο που μια δική του πάσα, μια ντρίμπλα, ένα σουτ να μπορούν να μεταφρασθούν σε άμεση «απειλή».

Ώς εδώ περισσότερο από κάθε άλλο κεντρικό χαφ στον Ολυμπιακό έχει αγωνιστεί ο Μαντί Καμαρά (966′) που πραγματικά αποτελεί και τη βασική υποψηφιότητα για τη «μεταγραφή της σεζόν». Ακολουθεί ο Κώστας Φορτούνης (877′) και βέβαια ο Ανδρέας Μπουχαλάκης (758′). Σε ό,τι αφορά το δεύτερο τρίγωνο; Ο Γκιγέρμε προηγείται σε χρόνο συμμετοχής (278΄), με τον Νάτχο να ακολουθεί (234′) και βέβαια τον Γιάγια Τουρέ ουσιαστικά μόλις να ξαναπάτησε στις ράγες (149′). Προφανώς μετά την 11η Νοεμβρίου όταν και θα υπάρξει η επόμενη «εθνική διακοπή» θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η παρατήρηση των χρόνων συμμετοχής της εξάδας, καθώς όπως όλα δείχνουν πλέον η διαχείριση αλλάζει.

Το πρόγραμμα

Οι Ερυθρόλευκοι, από την Κυριακή (ΟΦΗ εκτός) και μέχρι την επόμενη διακοπή έχουν στην ατζέντα τους επτά διαφορετικές αναμετρήσεις σε τρεις διοργανώσεις. Επτά ματς σε 22 νύχτες, διάστημα που επί της ουσίας το rotation θα πρέπει να είναι έτοιμο να «κάνει τη δουλειά». Στο πρωτάθλημα, πέραν της αναμέτρησης στο Ηράκλειο, υπάρχει ο Απόλλωνας (εντός), και ο Αρης (εκτός) με τον Παναθηναϊκό (εντός). Υπάρχουν τα δύο καθοριστικά – στην οικονομία του ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ – ματς με τη Ντουντελάνζ. Και μια αναμέτρηση Κυπέλλου (Παναχαϊκή, εκτός). Με ένα ματς κάθε τρεις μέρες, προφανώς η τράπουλα θα… μοιραστεί σε όλους από τον προπονητή και τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσει η αγωνιστική «φόρμα» του καθενός. Τόσος υψηλός «εσωτερικός ανταγωνισμός» πάντως σε ρόστερ ελληνικής ομάδας, δεν πρέπει να έχει προκύψει ξανά με έξι βασικούς για τρεις θέσεις.

Χθες ο Ολυμπιακός επέστρεψε σε τροχιά… Ρέντη, σε μια ακόμη προπόνηση όπου οι απόντες ξεπερνούσαν τους παρόντες. Από σήμερα θα αρχίσουν οι επιστροφές των διεθνών και ουσιαστικά από Τετάρτη θα ξεκινήσει και η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής, στο Ηράκλειο.